Bit ćete mi svjedoci – Krštena mala Ema – Preminula Blažica Magdić

18 tra

Crkva slavi Uskrs svake nedjelje: tada se vjernici okupljaju oko Krista uskrslog. A Kristovo uskrsnuće naviješteno je davno: “Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih!” To se provlači kroz strozavjetnu biblijsku misao. Najjači svjedok Kristova uskrsnuća je prazan grob. Mrtvog Isusa položili su u grob, navalili kamen i postavili stražu. Koliko su se god trudili da zataškaju prazan grob on ostaje svjedok uskrsnuća. Učenicima su se otvorile oči kad su shvatili “pisma”, navještaj uskrsnuća.  Uskrsli poručuje: “Bit ćete mi svjedoci u Jeruzalemu, po svoj Judeji i Samariji i sve do  kraja zemlje!” To znači da će davati svjedočanstvo o njegovu uskrsnuću ali ponajprije svjedočanstvom života. Danas smo mi svjedoci. Tamo gdje radimo, kud se krećemo, tamo gdje se družimo s ljudima postavljat će nam pitanja u što vjerujemo. Hoćemo li biti sposobni obrazložiti svoju vjeru kao vjerodostojni svjedoci? Ponekad ćemo se posramiti svojih nelogičnosti. To nam samo može biti poticaj da korigiramo svoj život i uskladimo ga s životom uskrslog Gospodina.

U slunjskoj crkvi slavili smo misu već u subotu u 18 sati a zatim jutros u 8. U 11 sati misu prenosi izravno i Radio Slunj. U Blagaju je misa u 14 sati.

Krštena mala Ema – Pod misom u 11 sati u Slunju krštena je mala Ema, treće dijete Jose i Katarine. Krsni kumovi bili su Martina i Ivan koji također imaju troje djece.  Čestitamo roditeljima male Eme čijem se krštenju raduje nebo i anđeli.

 

                  

Preminula je u 82. godini života BLAŽICA MAGDIĆ r. Obajdin iz Slunja, G. Taborište112. Bila je dobra vjernica i strpljiva u bolesti. Pogreb u pon. 19.04.2021. u 15 sati na slunjskom groblju. Za njom žale sinovi Ivan, Milan, Drago i Darko, snahe i unučad