Uskrsna nas vjera vodi kroz kušnje – Preminuli Mile Jančić i Tomo Mravunac

19 tra

Papa Franjo obnovio je praksu pojavljivanja na prozoru s pogledom na Trg sv. Petra. Nakon molitve Kraljice neba raduj se jučer istakao je da su mu nedostajali ovi susreti. Komentirajući susret učenika na putu u Emaus s uskrslim Isusom naglasio je da Isus nije fantazma nego živa osoba. Kad nam se približi ispunja nas radošću, ostavlja nas zadivljene i začuđene. Mi se okupljamo svake nedjelje oko uskrslog Isusa: to daje smisao našem životu u kušnjama, nedaćama i umiranju.

Papa je pozvao na mir na granici između Ukrajine i Rusije. Sramota je da kršćani međusobno ratuju.

 

Jutros u Slunju

Nastavlja se tmurno i kišovito vrijeme u slunjskom kraju. Ovo nas vrijeme podsjeća na kasnu jeden a ne na proljeće. Pomalo je dosadna kiša: zaželjeli smo se sunca.

Danas je na slunjskom groblju pokopana Blažica Magdić preminula u 82. godini života

 

                   

Preminuo je u 80. godini života MILE JANČIĆ  iz G. Vaganca 68. Pogreb u pon. 19.04.2021. u  16 sati na groblju u Vagancu. Za njim žale brat Jaroslav, snaha Marica, nećaci Ante, Mile, Jelena, Mirjana, Ivana te rodbina i prijatelji. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!

Mile Jančić (1941-2021)

Preminuo je u 67. godini života TOMO MRAVUNAC  iz Cetingrada. Pogreb 20.04.2021. na groblju u Cetingradu. Za njim žale  braća Mile, Adolf i Nikola, sestre Bare, Ljerka i Maca, nećaci te rodbina