Krunicom protiv pandemije – Sajam u Slunju – Kod županice

22 tra

Krunicom protiv koronavirusa – Papa Franjo otvorit će 1. svibnja molitvu krunice za prestanak pandemije izazvane korona-virusom. U inicijativu će se uključiti na poseban način Gospina svetišta diljem svijeta a 30 istaknutih svetišta predvodit će molitvu krunice koja će se prenositi svaki dan u 18 sati na službenim kanalima Svete Stolice. Molitva završava 31. svibnja

Danas sajam u Slunju – Kao svakog četvrtka tako je i jutros u Slunju sajam. Ranom zorom trgovci su podigli štandove i izložili robu. Očekuje se veći broj ljudi u Slunju. Pogotovo kad je sunčan dan. Donosimo nekoliko snimaka!

Jutros u sajmu u Slunju

 

Održana vojna vježba na poligonu – Ovih dana održana je vojna vježba na slunjskom vojnom poligonu pod nazivom “Stabilnost”. U vježbi je sudjelovalo 400 vojnika kopnene vojske i trajala je puna 72 sata. Vrhunac vježbe je gađanje raketama koje je zahtjevno a prošlo je besprijekorno. Na poligonu se priprema 70 vojnika koji će u srpnju otići u Poljsku.. .

Danas dekani sa županicom – Danas, s početkom u 11 sati, u uredu županice u Karlovcu okupili su se dekani da prostora Karlovačke županije. Susret s županicom  Martinom Furdek Hajdin i kriznim štabom posvećen je slavljima Prve Pričesti i Krizme u okolnostima koronakrize. Da ne bi ovakva slavlja bila uzrokom zaraze treba poduzeti neke mjere. Krizme i Pričesti su u uglavnom u šestom mjesecu kad će epidemiološka situacija, nadamo se, biti povoljnija. U svakom slučaju treba poduzeti osnovne mjere zaštite ne samo u crkvi nego i odgajati ljude da i u obiteljskom krugu budu odgovorni nakon slavlja. Ne bismo željeli niti u snu da slavlje Prve Pričesti ili Krizme bude izvor zaraze.  

U uredu župana u Karlovcu razgovor županice Martine Firdek Hajdin s dekanima