Sunčana subota –

24 tra

Svaki dan započinjemo brojem zaraženih. Već smo oguglali na žrtve korone kod nas i u svijetu. Vijest koju upravo čitam na portalu “Famiglia cristiana” kaže da se u tri prevrnuta čamca na Sredozemlju utopilo više od 100 migranata na ruti Libija – Italija. “Plovili smo doslovno kroz more leševa” – kaže očevidac Alessandro Porro, predsjednik talijanskog SOS-a na Mediteranu. Jesmo li postali ravnodušni i prema stradavanju ljudi koji u bijegu od gladi, ratova, suše traže spas u Europi? Isto tako druga vijest kaže da je koronavirus dospio u Nepal, “krov svijeta” na nadmorskoj visini od kojih 5 000 metara. Nema kutka na našoj planeti gdje nije prodro virus!

Počeli smo novi dan 24. travanj. Sunčani proljetni dan u našem kraju pravi je dar. Načas možemo zaboraviti na sve probleme s kojima se susrećemo. Zapazili smo kolone vozila koja jutros idu prema jugu. Subota je poseban dan: dan pripreme na Dan Gospodnji kad ćemo zahvaljivati za čudesna djela Božja. U našem činu zahvaljivanja  krije se naša budućnost, predokus onoga čemu se približavamo u vremenu.

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj je županiji 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom, troje je preminulih a u samoizolaciji je 621 osoba. Na bolničkom su liječenju 152 osobe.

Jutros u Slunju

Danas je uz vojne počasti pokopan Zlatko Božičević na slunjskom groblju. Preminuo je iznenada u 66. godini života. Članovi DVD-a Slunj odali su mu priznanje kao dugogodišnjem članu, oglasila se i vatrogasna sirena. Nakon pogreba služena je misa u župnoj crkvi.

Pokop Zlatka Božičevića