Nedjelja dobrog Pastira

25 tra

“Već od samog početka svoga djelovanja Isus je naviještao Radosnu vijest svima, a neke je osobno pozivao „da ga slijede, da budu s njime i da ih šalje propovijedati“ (Mk 3, 14). Pozivao ih je da budu njegovi suradnici u Božjem naumu spasenja. Nije ih ostavio same, obećao im je svoju prisutnost sve do svršetka svijeta.” – nabiskup Barišić.

Dobri pastir je okrenut prema drugima, on je za druge. On će i dati život za druge. Ne radi se samo o pastirima u crkvi (biskupi, svećenici, đakoni) nego o svakom kršćaninu. Otac je dobri pastir obitelji (poput sv. Josipa). Jedna djevojčica ne želi primiti dar ako nema i za svoga brata! Osobito u kriznim situacijama dolazi do izražaja uloga pastira. Sv. Josip je takav pastir koji je u najtežim situacijama spašavao obitelj. Jednom riječju pastir je čovjek hrabrosti u teškim situacijama. Pastir se brine ne samo za časovite materijalne stvari nego i za vječno spasenje svojih najmilijih ili onih koji su mu povjereni. Sv. Monika je stotine kilometara prevalila tražeći sina Augustina, molila je i plakala za njegovo spasenje. Plod njenih molitava i brige je Augustinovo obraćenje. On se odužio svojoj majci u svojim djelima: odao joj je priznanje.

Jutarnja misa u 8 sati u Slunju

Vjernici se okupljaju svake nedjelje oko Dobrog Pastira – uskrslog Gospodina. Isus odabire odvažne mlade ljude koji ga slijede izbliza u posluživanju njegove Riječi, okupljanju zajednice. Danas na posebna način molimo da nikada narod ne ostane bez dobrih pastira.

U našem kraju jabuke cvatu

U 11 sati u Slunju

U Blagaju u 14 sati danas

One žive u Zgrebu a srce im je u Blagaju: rascvalo proljeće, leptiri, pjev ptica…i crkva okićena zelenilom