Sajam u Slunju – Sunčana razdoblja – Bože i Ivan nastavili prema Iloku

29 tra

Jutros je sajam u Slunju. Opaža se već od jutarnjih sati veći broj ljudi. Tome pogoduje toplo vrijeme i malo sunca. Trgovci su neumorni u ponudi svega što bi ljudima bilo potrebno. Oni zapravo osluškuju ljudske želje i potrebe te odgovaraju na njih.

Prošetali smo po sajmu i zabilježili nekoliko fotografija.

 

Velika ponuda cvijeća (sadnice)

Jutros je relativno toplo kao što bi inače trebalo biti u ovo doba godine. Pokazalo se sunce. A sunce utječe na naše raspoloženje.

Teška situacija u Indiji – Zbog pandemije koja prijeti da Indija doživi katastrofu, nadbiskupija Bangalore u državi Karnataka na jugu Indije odlučila je privremeno  pretvoriti katoličke škole u bolnice za pacijente pogođene virusom Covid-19. Nadbiskup Petar Machado  odlučio se na ovaj potez nakon što je vidio poteškoće i tolike hitne slučajeve u katoličkim i javnim bolnicama. Prava eksplozija zaraženih od koronavirusa  paralizirala je zdravstveni sustav. Diljem Indije nedostaje kreveta, kisika i lijekova. (prema Agenciji Fides)

Bože i Ivan nastavili put prema Iloku – Jutros su iz Slunja nastavili put prema Iloku biciklisti iz Metkovića. Pridružila su im se dvojica mladića iz Solina (Split): Bože i Ivan. Nakon noćenja počastili smo ih i s njima porazgovarali. Mladići s lakoćom podnose teret bicikliranja. Krajeve i ljude možemo upoznati samo ako dođemo među njih a to znači pješice i biciklom. Iz automobila vidimo samo površno. Susreti s ljudima ostaju u dubokom sjećanju… 

Bože i Ivan iz Solina jutros su iz Slunja nastavili put prema Iloku