Danas Marija Majka crkve: Plitvice slave – Tmurno i kišovito – Preminuli Mile Žgela, Marica Cindrić i Jure Capan

24 svi

Danas crkva slavi blagdan Marije Majke Crkve.  Marija je od prvih početaka prisutna u crkvi. Prisutna je pod križem raspetog Isusa, s učenicima je u molitvi pri silasku Duga Svetoga. Ovaj je blagdan živio u crkvi a papa Franjo ga je službeno proglasio i odredio njegovo mjesto na Duhovski ponedjeljak.

Danas mlada župa Plitvice slavi Mariju Majku crkve kao svoju zaštitnicu. Župa Plitvice osnovana je 25.07.2003. Prvi župnik bio je vlč. Ilija Janjić. Veliki događaj na Plitvicama bio je 1997. susret ministranata tadašnje Riječko-senjske nadbiskupije kad je na Plitvicama tri dana boravilo 2.000 ministranata. Hrvatska vojska pružila je logistiku (šatore, hranu…) U početku su se vjernici okupljali u društvenim prostorijama  u naselju Mukinje. Kupljena je devastirana upravna zgrada koja je pretvorena u pastoralni centar. U prizemlju je bogoštovni prostor a na katu ured, stambeni dio…Ova župa još sanja crkvu kakvu zaslužuje Nacionalni park. Župu vode zadnjih godina oci salezijanci.

Danas župa Plitvice slavi svoju zaštitnici – Mariju Majku crkve – svečanom misom u 18 sati.

Danas je kišovito i tmurno u slunjsko-plitvičkom kraju. Neki će i danas zagrijati prostorije gdje borave

                        

Preminuo je u 83. godini života MILE ŽGELA iz G. Furjana 218. Pogreb u utorak 25. svibnja 2021. u 14 sati na groblju u Lađevcu. Za njim žali supruga Jelena, kćerke Marija i Milkica s obiteljima, rodbina. Počivao u miru Božjem!

Preminula je u 79. godini života MARICA CINDRIĆ iz G. Kremena 25. Pogreb u utorak 25.05.2021. u 15 sati na groblju u Cvitoviću. Za njom žale kćerke Ivana i jelena, zetovi, unučad i praunučad, brat Tone, sestra Barka i Kata

Preminuo je u 76. godini života JURE CAPAN  iz Cetingrada /Novo naselje 5/. Pogreb u utorak 25. svibnja  u 15 sati u Cetingradu: nakon ispraćaja pokop na groblju Sadikovac. Za njim žale supruga jelena, kćerke Dragica i Marica, sinovi Nikola i Milorad, zetovi, snahe, unučad i praunučad