Završio svibanjski tečaj za brak – Obilježen Dan oružanih snaga RH

28 svi

Večeras je završio svibanjski tečaj za brak u župskoj dvorani u Slunju. Pohađali su ga svakog petka u 19 sati mladi koji uskoro kane sklopiti brak. Ovaj ih je put sudjelovalo u tečaju 22. Župnik, liječnica dr Lidija Bakalar, gđa Nives Tomić pripremali su ih za ovaj važan korak u njihovu životu. Večeras su dobili potvrde o pohađanju tečaja.

Gospodine Bože naš, ti si ove mlade povezao u ljubavi. Neka ne izdaju darove koje si im udijelio, daj da se u ljubavi pomažu i onda kad ih napadne umor i tjeskoba, kad nastanu napetosti i sukobi. Daj da imaju jedno za drugo razumijevanja i da budu još bliži jedno drugomu kad treba pružiti ruku pomoćnicu, kad treba snage i potpore. Ne dopusti da se nepovjerenje uvuče među njih, daj im snage da mogu podnijeti časove muke i tjeskobe: učini da takvi trenuci postanu novi izvor ljubavi. Daj da dođu u Tvoje kraljevstvo sa svojom djecom.

U Slunju obilježen Dan Oružanih snaga – Danas je obilježen Dan Oružanih snaga RH i Dan kopnene vojske. Na današnji je dan 1991. održana smotra Zbora narodne garde, prethodnice hrvatske vojske, koja je u otporu agresiji na Hrvatsku izrasla u  respektabilnu vojsku koja je zadivila svijet hrabrošću i profesionalnošću. Malo ima vojski na svijetu – misle vojni analitičari – koje mogu izvesti ono što može hrvatska vojska. Danas je HV u NATO-savezu i upravo se ovih dana održavaju vježbe na slunjskom poligonu.

Danas u 15 sati predstavnici vojske, policije, gradonačelnica Slunja gđa Mirjana Puškarić sa suradnicima, predstavnici branitelja…položili su vijence pred spomenik braniteljima u slunjskom parku. Molitvu za  poginule predvodio je župnik.