Danas pohod BDM – Nakon drugog kruga izbora

31 svi

U svakom mjesecu katolički kalendar donosi bar jedan Marijin blagdan. A svibanj je kao mjesec posvećen Mariji. Okupljanje vjernika u svibnju na moljenje krunice duboko je ukorijenjeno u svijest vjernika. Danas, na zadnji dan svibnja, crkva slavi blagdan Pohoda BDM, događaj iz Marijina života kad je posjetila svoju rođakinju Elizabetu koju je Bog obdario u poodmaklim godinama djetetom. Bit će to Ivan Krisitelj koji će najaviti dolazak mesije – Krista. Bog ne ispunjava naše lude želje nego svoje planove. Tako su ovim dvjema ženama namijenjene posebne uloge u Božjem planu.

Jedan vitraj u svetištu slunjske župne crkve upravo prikazuje Marijin Pohod Elizabeti. Danas završavaju svibanjske pobožnosti misom u 18 sati u slunjskoj crkvi i himnom Tebe Boga hvalimo!

Vitraj u svetištu župne crkve u Slunju: Pohod BDM Elizabeti

Promet je  svaki dan živahniji

Nakon drugog kruga izbora – Nakon drugog kruga lokalnih izbora rezultati su poznati. U Karlovačkoj županiji Martina Furdek Hajdin /HDZ/, kojoj je za dlaku ispao mandat u prvom krugu, sada je potvrdila svoju prednost sa 21.353 glasova prema 13.097 koliko je dobio Stjepan Mikuladrić /SDP/. U Ličko-senjskoj županiji izgubio je dosadašnji župan Darko Milinović: novi župan je Ernest Petri /HDZ/. Vještina u kampanji ne znači da će pobjednici biti vješti u vođenju županija, gradova, općina. Velika je je razlika između lijepih riječi i obećanja i onoga što će stvarno učiniti. Kandidat koji bi obećavao rad, znoj i suze teško bi dobio izbore. Ljudi vole čuti lijepa obećanja pa i onda kad su nerealna.

Hoćemo li održati naše rijeke čiste i pitke: zrak i voda trpe sve jače udarce zagađivača