Jučerašnji dan pamtimo

7 lip

Jučer je dan za pamćenje u slunjskom kraju: slavlje Krizme i prve Pričesti unijelo je u našu svakodnevnicu malo radosti. Iako nam još prijeti koronavirus ipak se pomalo oslobađamo straha i živimo u nadi da će ovo ljeto biti kao u stara dobra vremena.

Jučer je u Cvitoviću slavlje krizme okupilo 19 krizmanika iz župe Cvitović i Lađevac. Ovim sakramentom naši mladi ulaze u puno zajedništvo crkve Kristove. Oni su osposobljeni da umiju “obrazložiti svoju vjeru” i odgovoriti na izazove. Slavlje Krizme predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Djecu je pripremao župnik Šimo Božić.

U Cvitoviću uoči Krizme

Jučer je u Slunju i Cetingradu slavlje Prve Pričesti okupilo djecu i roditelje oko Kristova stola. U Slunju 21 prvopričesnik, u Cetingradu osam.

Sa slavlja jučerašnje Prve Pričesti u Slunju

Danas su hodočastili i svetište sv. Josipa u Karlovcu – u godini sv. Josipa – hrvatski biskupi (HBK) i redovnički poglavari

                     

Preminuo je u 74. godini života PETAR MAGDIĆ  iz Korita 54. Ispraćaj iz mrtvačnice u St. Koritima u pon. 07.06.2021. u 14 sati. Za njim žale sestre Marija i Nada, brat Dragan s obitelji, nećaci, rodbina