Počele maturijade – Danas počelo hodočašće hrvatske vojske u Lourdes

17 svi

Ovih dana održavaju se maturijade ili norijade povodom završetka srednje škole. Doznajemo da danas u Slunju, Karlovcu i Ogulinu maturanti slave: u Ogulinu u 9.30 sati, u Karlovcu u 19 sati. Policija upozorava maturante i roditelje na dolično ponašanje a to znači da ne ugrožavaju svoj život ili živote drugih te njihovu imovinu. Ima li išta ljepše nego razigrana mladost, ali isto tako ružno je kad se mladost ponaša rušilački. Radost se može izraziti na pozitivan način. Očekujemo da će naši maturanti proslaviti završetak  jednog životnog razdoblja veselo, maštovito i lepršavo ali bez narušavanja javnog reda.

170516aaa

One se raduju završetku srednje škole

Krađa krova sa crkve – U razdoblju od 13. travnja do 12. svibnja nepoznati počinitelj provalio je u crkvu na širem području Bosiljeva te s krova otuđio veću količinu bakra. Materijalna šteta je više tisuća kuna – javlja PU Karlovačka. Čak se krov s crkve može ukrasti! Drskost kradljivaca bakra nema granica.

160516k

Zbog čestih kiša trava dobro raste…Treba je više puta kositi

Hodočašće u Lourdes – Euharistijskim slavljem kojeg je u zajedništvu s vojnim i policijskim kapelanima predvodio vojni biskup u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan 17. svibnja u crkvi Uzvišenje svetoga Križa u novozagrebačkom naselju Siget započelo je 24. hodočašće Hrvatske vojske i policije u Lurd. Hrvatski hodočasnici će se u Lurdu priključiti 58. međunarodnom vojnom hodočašću koje se ove godine održava pod geslom „Njegova vrata su uvijek otvorena”.
Nakon popričesne molitve, biskup Jure blagoslovio je hodočasnike kojima se potom obratio zapovjednik hodočašća komodor Predrag Stipanović. Hodočasnicima se obratio i ministar branitelja Tomislav Medved. Euharistijsko slavlje pjevanjem je animirala klapa HRM „Sveti Juraj” uz orguljsku pratnju Ivana Šćepanovića.