Snaga vjere – Dan neovisnosti – Preminuo Davor Malkoč

25 lip

“Živa je istina da čovjek sebi može olakšati i zagorčiti život svojim vjerovanjem, odnosno nevjerovanjem. Ženi koja je povjerovala da će ozdraviti dotakne li se samo skuta Isusove haljine, sam je Isus rekao: “Tvoja te vjera ozdravila” (Mt 9,22). Nama se u životu sve događa prema našoj vjeri. Ideja u koju čovjek najviše vjeruje, koja ga nosi, o kojoj najviše i najčešće razmišlja, počinje se nametati razumu koji onda pokrene sve moždane aktivnosti da se ta ideja, odnosno to vjerovanje realizira u stvarnosti. Zato je važno imati pozitivne i optimistične misli, zdravo vjerovanje, a iznad svega jaku želju da se na nama ostvari volja Božja. A volja je Božja potpuno ostvaren čovjek, ne samo u vremenu nego i u vječnosti.

Važno je ovdje napomenuti kako sugestija i autosugestija imaju ograničenu moć. One mogu ukloniti simptome neke bolesti, ali pravo izlječenje u korijenu događa se samo istinskom vjerom u Boga kojemu ništa nije nemoguće. Ali u tu istinu treba čvrsto vjerovati kako bi ona postala djelotvorna u našem životu” (M. Nikić)

Danas Dan neovisnosti – Danas je državni praznik /spomendan/: Dan neovisnosti! Na današnji dan 1991. Hrvatski je sabor donio odluku o uspostavi suverene i samostalne Republike Hrvatske. Bilo je to vrijeme prijetnji i agresije na mladu hrvatsku demokraciju. Godine koje su slijedile obranjena je samostalnost Hrvatske uz velike žrtve.

                     

Preminuo je u 53. godini života DAVOR MALKOĆ iz Drežnika 41a. Pogreb u petak 25.06.2021. u 17 sati na groblju u Drežniku. Za njim žale supruga Snježana, kćerke Lucija i Marija, sin Dominik, mati Roža, sestre Ljiljana i Klaudija, brat Damir te rodbina. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!