Premještaji i imenovanja u Gospićko-senjskoj biskupiji

25 lip

Odlukom gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića došlo je do novih imenovanja, premještaja i razrješenja u Gospićko-senjskoj biskupiji.

-fra Petar Grubišić, TOR, na prijedlog Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša razriješen je službe župnika župe Bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu (175/2021).

-fra Mirko Kralj, TOR, na prijedlog Provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša imenovan je župnikom župe Bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu (176/2021).

-fra Mirko Varga Ljubić, OFMCap, na prijedlog Hrvatske kapucinske provincije Sv. Leopolda Bogdana Mandića razriješen je službe župnika župa Karlobag, Lukovo Šugarje, Cesarica i Prizna (177/2021).

-fra Drago Vrhovac, OFMCap, na prijedlog Hrvatske kapucinske provincije Sv. Leopolda Bogdana Mandića imenovan je župnikom župa Karlobag, Lukovo Šugarje, Cesarica i Prizna (178/2021).

-vlč. Mario Vazgeč razriješen je službe župnika katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću, te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku (179/2021).

-mons. Marinko Miličević imenovan je župnikom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (180/2021).

-vlč. Anđelko Kaćunko razriješen je službe župnika župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku, te je imenovan župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (181/2021).

-fra Juro Marčinković, OFM, razriješen je službe župnika župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici, te je imenovan župnikom župe župe Sv. Stjepana, mč. u Kompolju i excurrendo upraviteljem župa Pohođenja BDM u Brlogu i Sv. Mihovila u Vratniku (182/2021).

-vlč. Pejo Ivkić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM i upraviteljem Svetišta Gospe od Čudesa u Oštarijama kod Ogulina i excurrendo upraviteljem župe Uzašašća Isusova u Cerovniku, te je imenovan župnikom župe Našašća Sv. Križa u Križpolju i excurrendo upraviteljem župa Sv. Jurja u Jezeranama i Sv. Nikole u Stajnici (183/2021).

-vlč. Željko Kuten razriješen je službe upravitelja župe Sv. Nikole, b. u Lipi (184/2021).

-vlč. Ivan Hodak razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo upraviteljem župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu, te je imenovan župnikom župe Sv. Nikole, b. u Lipi (185/2021).

-vlč. Dino Rupčić razriješen je službe župnika župe Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i excurrendo upraviteljem župa Rođenja BDM u Boričevcu i Sv. Franje Asiškog u Zavalju, te je imenovan župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Drežnik Gradu i excurrendo upraviteljem župe Uzvišenja Sv. Križa u Vagancu (186/2021).

-vlč. Igor Lulić razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik, te je imenovan župnikom župe Sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu i excurrendo upraviteljem župa Rođenja BDM u Boričevcu i Sv. Franje Asiškog u Zavalju (187/2021).

-vlč. Stanko Smiljanić razriješen je službe župnika župe Uznesenja BDM u Cetingradu, te je imenovan župnim vikarom katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću (188/2021).

-vlč. Ivica Tolla razriješen je službe župnika župe Sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Mrežničkom Brestu te je imenovan župnikom župe Uznesenja BDM u Cetingradu (189/2021).

-vlč. Mario Kralj razriješen je službe župnog vikara župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik, te je imenovan župnikom župe Sv. Antuna Padovanskog u Generalskom Stolu i excurrendo upraviteljem župe Sv. Mihovila Arkanđela u Mrežničkom Brestu (190/2021).

vlč. Domagoj Tujmer razriješen je službe župnog vikara katedralne župe Navještenja BDM u Gospiću, te je imenovan župnim vikarom župe Uznesenja BDM u Senju i župama kojima upravlja senjski župnik (191/2021).     

                                                                 Biskupski ordinarijat Gospić

U Slunjskom dekanatu promjene su u župama Zavalje, Drežnik-Vaganac i Cetingrad: u Cetingrad dolazi vlč. Ivica Tolla iz Generalskog Stola a vlč. Stanko – koji je u međuvremenu obolio – nakon rehabilitacije odlazi u Gospić kao župski vikar katedralne župe Uznesenja BDM.

U Drežnik – Vaganac dolazi dobro poznati vlč. Dino Rupćić koji je do sada uspješno vodio župe D. Lapac i Zavalje a vlč. Ivan Hodak odlazi u župu Lipa (kod Zvečaja).