Kršten mali Roko – “40 dana za život” u Slunju

3 srp

Večeras je slavljena misa u slunjskoj crkvi. “I čudio se njihovoj nevjeri” – bilježi evanđelist Marko. A Isus se čudi nevjeri mještana u rodnom Nazaretu. Oni ostaju u svojim mjerilima, “zaogrnuti plaštem prošlosti” ne mogu prihvatiti novost. Čudi li se Isus danas našoj nevjeri? Jesmo li i mi zarobljenici vještih manipulatora koji nas drže u pokornosti. Nekima je trebalo godina i godina dok su otkrili laži kojima su nasjeli. Nevolja je što manipulator uvjerava “žrtvu” da je to njegov osobni izbor, da je on “napredan”.  Jesmo li istančali osjećaj da možemo razlikovati lažne proroke? Isusova nas riječ oslobađa i otvara nove horizonte.

Danas je kršten mali Roko, drugo dijete Zlatka i Jelene. Kumovi su bili Blaženka i Josip. Malenog Roku dopratila je obitelj i rodbina.

Mali je Roko dijete ljubavi roditelja ali čitave naše crkve

40 dana za život u Slunju – Sutra u nedjelju pridružit će nam se na misama aktivisti inicijative “40 dana za život”. U 8 i 11 sati aktivisti će nas informirati što čine u obrani života. Ohrabriti one koji su u materijalnim i moralnim poteškoćama, dilemama,  može svatko.