Slunj: skupština invalida rada – Večeras misa, vjenčanje, ribarska večer… Preminuo Ivan Žalac

10 srp

Subota je uoči 15. nedjelje i uoči blagdana sv. Benedikta, zaštitnika Europe. Nebo je prekriveno oblacima ali bez kiše. Subota znači pomiješano predblagdansko raspoloženje i sređivanje sitnica u kući i oko kuće ali subotom se upriliče obiteljski i društveni susreti. Danas su se aktivisti i dobrovoljci prihvatili plemenite zadaće: čišćenje naših rijeka Slunjčice i Korane od otpada. Međutim, nas je posebno zanimao jedan događaj koji su organizirali oni koji su na marginama društva – naši invalidi. Godišnja skupština udruge invalida rada Grada Slunja počela je u 10 sati u restoranu Ribarska. Skupštinu je sazvala predsjednica Jelena KOvačević. Ova udruga broji 25 članova, dakle relativno mala udruga. Od gostiju spomenimo direktora Saveza  udruga invalida rada g. Leku Sokolaja, predsjednika udruge iz Krapine g. Dragu Sopeka, gradonačelnicu Slunja gđa Mirjanu Puškarić, ravnateljicu Crvenog križa Ivonu Piršić, župnika Milu Pecića. Predsjednica Jelena Kovačević iznijela je podatke o poslovanju ove udruge. Radi se o skromnim sredstvima ali oni znaju raspolagati odgovorno i s malenim sredstvima. Tužno je da invalidi (civilni) imaju gotovo mizernu mirovinu. Socijalna bi država morala prema ovoj kategoriji ljudi biti šire ruke.

Od gostiju prisutnima su se obratili gradonačelnica gđa Mirjana Puškarić, župnik Pecić, Ivona Piršić (Crveni križ)…Skupština je završila domjenkom.    

 

 

Nakon skupštine zakuska…

Danas je misa u slunjskoj crkvi u 18 sati. Nakon mise u 19 sati vjenčanje Marina i Ivane.

U sklopu Slunjskog ljeta večeras je “Ribarska večer” na koranskom kupalištu. Pripremaju se riblji specijaliteti

                       

Preminuo je u 84. godini života IVAN ŽALAC iz Slunja (Lj. Gaja 5). Pogreb u pon. 12. srpnja 2021. u 16 sati na slunjskom groblju. Za njim žali supruga Dragica, sinovi Milan i Zdravko s obiteljima, kćerka Vesna s obitelji, snahe, zet, unučad, sestre Jelena i Tinai rodbina