Poslani smo – u Slunju mise u 8 i 11 sati, u Blagaju u 14 sati

11 srp

Zanimljivo kako je Isus doživio “neuspjeh” u zavičajnom Nazaretu. Ali, to ne može zaustaviti njegovo poslanje. Iz iskustva znamo: kad nam se zatvori jedna šansa otvaraju se druge. Isus nastavlja “sijati” Riječ po Galileji. On šalje učenike ali prije slanja oni su s njim. Tek one koji su s njim, koji su doživjeli ljepotu biti s njim,  on šalje u svijet i oboružava ih potrebnim sredstvima. Šalje ih po dvojicu: oni su dio zajednice učenika i bez toga zajedništva oni su “suhe grane”. Isus ih opskrbljuje moću nad demonskom silom: to je snaga koja nas oslobađa od robovanja idolima ovoga svijeta. Isus nam daj upute: ne nosite ništa osim štapa! Čudna uputa! Ali, to nas asocira na Mojsijev štap. On je  vodio narod iz ropstva u slobodu. Štap mu je bio znak Božje snage: štapom je otvorio izvor vode u stijeni i spasio narod od žeđi. Isusovi učenici idu na put s Božjom snagom. Učenici se ne trebaju opterećivati materijalnim stvarima: one su beznačajne u usporedbi s Božjim kraljevstvom. Traži da nose samo jednu haljinu: to je krsna haljina koja je znak djetinjstva Božjeg. Ostalo je sporedno ili može biti teret. Ovo je evanđelje zapisano i navješteno nama danas. MI smo Isusovi učenici ovoga vremena koje svojim tehnologijama zarobljava  i otvara nove šanse. Tek onaj koji je doživio ljepotu biti s Isusom može onda biti svjedok u ovome svijetu. A nedjeljna euharistija osvježava i hrani naše iskustvo “biti s Isusom”.

Jutarnja misa u Slunju

U Blagaju danas u 14 sati

Danas je misa u Blagaju slavljena u 14 sati: u ljetnim mjesecima mnogi rado navrate u ovu crkvu  

GOSPA KARMELSKA čiji blagdan pada u petak 16. srpnja slavimo u nedjelju 18. srpnja u svetištu Gospe Karmelske na Glavici (4 km od Slunja) i to u 10.30 sati! Zbog toga u Slunju u župnoj crkvi misa je u nedjelju 18. srpnja samo u 8 sati (u 0.30 sati smo na Glavici)!

U Senju se slavi Gospa Karmelska na sam dan 16. srpnja: svečana misa u 18 sati a nakon mise procesija ulicama Senja. U procesiji će sudjelovati i kanonci u svečanim odorama s biskupom koji će predvoditi misu.