Marija Magdalena: misa u kapeli Marije Magdalene u 18 sati – Sajam u Slunju

22 srp

Danas slavimo blagdan svete Marije Magdalene. Ova neobična žena spada u velike biblijske ličnosti. Prije susreta s Kristom živjela je kao poganka. Isus je iz nje istjerao sedam demona. Dakle. imala je nesređen život. Nakon susreta s Kristom njezin se život posve promijenio. S drugim ženama slijedila je Isusa na njegovim putovanjima. Te su žene bile neka vrsta logistike. . Bila je prisutna i kod raspeća i Isusove smrti na križu s njegovom majkom i drugim pobožnim ženama. Pošavši na dan uskrsnuća rano ujutro na grob pomazati Isusovo tijelo, bila je prvi svjedok Njegova uskrsnuća. Potom je vijest javila apostolima, odatle joj i nadimak “apostolica apostola”. Primjer ove žene rječito govori kako svako ljudsko biće ima šansu obraćenja i novog početka. Nije tragedija upasti u zlo i grijeh nego je tragedija ostati u grijehu. Marija Magdalena je primjer kako susret s Kristom može promijeniti život.

Kapela Marije Magdalene nalazi se na slunjskom /starom/ groblju. Oko ovoga groblja nekad je bilo naselje, Zbog turskih prijetnji naselje je prešao preko Slunjčice gje je nastao utvrđeni grad oko crkve i samostana.To je i danas povijesni dio Slunja.

Danas slavimo misu u grobljanskoj kapeli sv. Marije Magdalene u 18 sati! Misa je za sve koji leže na našim grobljima.

Grobljanska kapela Marije Magdalene /Slunj/

Sajam u Slunju – Danas je sajam u Slunju kao svakoga ćetvrtka. Lijepi sunčani dan. Zanimljivo da će se danas moći cijepiti na sajmu oni koji to žele. Vladalo je zanimanje. Neki su tražili i nakon zatvaranja mjesta cijepljenja.

 

U jutarnjim satima više je posjetitelja sajma

Kud sad?

Šetnja, razgledanje, susreti u prolazu

Svima koje nose lijepo ime Magdalena, Manda, Mandica čestitamo!