Svjdočanstvo dviju olimpijskh pobjednica

30 srp

Veliki športaši znaju biti ponizni a to znači realni. Darove koje su primili oni su umnožili, povećali ali su ostali zahvalni za primljene darove. Osvajač medalje mogao je biti invalid u kolicima! Zahvalnost je znak zdravlja. Donosimo dva svjedočanstva dviju osvajačica medalja. Prva je naša zlatna Mateja Jelić. Evo njenog svjedočanstva:

“A što ću prvo napraviti? Jasno, nakon što odem doma svojima i nakon što se izgrlimo i tako, otići ću u prirodu sama. To i inače jako volim. No, mislim da ću prvo otići u crkvu i zahvaliti Bogu. ne mogu vjerovati što mi je dao. Ne zaslužujem toliko toga, a On mi je dao. Idem Mu zahvaliti. To moram prvo napraviti, jedva čekam, a onda u prirodu i maknuti se od svega. I smiriti se jer znam koliko je teško bilo doći do ovdje i koliko će biti teško nastaviti. Ovo je samo tračak mira, sreće i milosti koji sam dobila. Zahvaliti Bogu, ali i ‘spustiti’ se malo jer nije to sve u životu.“

 

Drugo svjedočanstvo je dizačice utega sa Filipina Hidilyn Diaz. Ona je postavila novi olimpijski rekord: u kategoriji žena do 55 kg podigla je 224 kilograma. Kad je pobijedila pokrila je lice  rukama, zaplakala i čvrsto prihvatila Gospinu čudotvornu medaljicu i ponavlljala: “Hvala ti Gospodine!”. Prigodom dodjele medalje pokazivala je rukama prema nebu, prekrižila se i rekla: “Živjeli Filipini!”. Njezina vjera dirnula je vjernike ne samo Filipina nego i čitavog svijeta.

Nastavlja se u slunjskom kraju toplo ljeto. Noći su ugodne za počinak i spavanje a jutra i večeri nezaboravne.

 

 ,