Sajam četvrtkom – Primopredaja u Cetingradu

19 kol

Sajam četvrtkom u Slunju odolijeva vremenu i prilikama. Unatoč velikim trgovačkim centrima ovaj sajam  opstaje. Trgovci nude robu koja zanima običnog čovjeka. Ovdje se može porazgovarati, vidjeti prijatelje, popiti u društvu ili pojesti kotlovinu…

Primopredaja u župi Cetingrad – Danas je u župi Cetingrad obavljena primopredaja župe. Pred četiri godine u Cetingrad je stigao vlč. Stanko Smiljanić. Nakon Sinca ovo mu je bila druga župa. Vodio je ovu župu pune četiri godine a vodio bi je i dalje da se nije dogodio pad kojom je prilikom oštetio kuk. Oporavak traži duže vremena pa mu je biskup omogućio manje zahtjevan rad u ekipi koja će voditi župu Gospić. Župu Cetingrad preuzeo je vlč. Ivica Tola koji dolazi iz župe Generalski Stol. Primopredaja je obavljena pred biskupijskim ekonomom vlč. Nikolom Turkaljem i slunjskim dekanom Milom Pecićem. Nakon potpisivanja primopredajnog zapisnika vlč. Stanko napušta odmah Cetingrad a vlč. Ivica preuzima župu. Jednom i drugom treba vremena za prilagođavanje novim prilikama.

Vlč. Stanko je rado prihvatio župu Cetingrad iako je iz Sinca ponio puno dragih uspomena i prijateljstava. U Cetingrad je došao širokog srca i ostavio trg svojom skromnošću, vedrinom i strpljivošću. Zahvaljujemo mu na prijateljstvu, na dragim susretima, na suradnji u župama dekanata.

Župu Cetingrad preuzeo vlč. Ivica Tolla koji dolazi iz župe Generalski Stol.  Zaređen je za svećenika 2012. te imenovan kapelanom u Gospiću. Nakon kapelanske službe u Gospiću imenovan je župnikom u Generalskom Stolu. Dobro je poznat gledateljima LaudatoTV kao vrijedni suradnik. Poželimo mu blagoslovljen rad u novoj sredini!