Otvaranje Biskupijske sinode – Preminula Ivana Štajduhar

16 lis

Gospićko-senjski biskup mons Zdenko Križić pozvao je svećenike na svečano otvaranje Biskupijske sinode. Danas 16. listopada u 16 sati u gospićkoj katedrali sinoda će biti otvorena svečanim euharistijskim slavljem. Naime, opći sabor ima svoju težinu i važnost ali i lokalne crkve /biskupije/ ne smiju se zaobići. Upravo u mjesnim crkvama događa se dinamika života. U njima Božji narod – svećenici i vjernici – mogu sagledati mogućnosti i zapreke produbljenom duhovnom životu  Biskup je pozvao na molitvu za uspjeh  biskupijske sinode.

Danas je u slunjskom kraju sunčano s povremenom naoblakom. Prohladno je i potrebno je zagrijati prostorije u kojima se boravi. Večeras slavimo misu u 18 sati u slunjskoj crkvi.

                      

Preminula je nakon duge i teške bolesti u 38. godini života IVANA ŠTAJDUHAR iz Pavlovca (Blagaj). Ova hrabra mlada žena borila se hrabro s bolešću, primila je sakramente Pomirenja i Pomazanja. Njezino tijelo bit će izloženo u župnoj crkvi u Blagaju u pon. 18. listopada oko 11 sati. U 17 sati bit će prikazana sv. misa zadušnica. Njezino tijelo bit će pokopano na Pelješcu (Dubrovnik). Za njom žali majka Zora, otac Ivan, sestra Ozrena s obitelji, sinčić Dživo s ocem Matom