Kestenijada u Rastokama

24 lis

Prošle nedjelje okupili su se u Rastokama ljubitelji proje. Ovaj kruh koji je othranio mnoge generacije, smatran je sirotinjskim kruhom. Danas je to specijalitet koji bi trebalo zaštititi. Ne samo proja nego i tolika jela koja su potisnuta u “muzej” mnogi žele vratiti na jelovnike. Tako su entuzijasti prošlu nedjelju ponudili degustaciju proje u Rastokama.

Danas su posvetili pažnju kestenima i organizirali “kestenijadu”. Pečeni kesten ima svoju sezonu a to je upravo sada. Pred info-centrom u Rastokama okupili su se ljubitelji ovog ploda koji možemo naći u šumama u okolici Slunja. Od kestena se mogu pripremiti raznovrsne delicije ali ipak pečeni kesten je najpopularniji. Susreli smo turiste u Rastokama i vozila različitih registracija. Ugodan sunčani dan nudi raskoš boja, igru vode koja šumi, poskakuje, ruši se u Koranu i odlazi. Tako stoljećima, danju i noći.