Pred Svisvete- Sajam u Slunju

28 lis

Pred Svisvete osjeća se posebno raspoloženje. Misao na naše drage koji su završili zemaljsko putovanje posebno nas ovih dana dotiče. Pomiješani su osjećaji ponosa, tuge zbog rastanka, osjećaji kajanja jer možda nismo sve učinili za njih…Cvijet ili buket cvijeća koji stavljamo na njihov grob znak je naše ljubavi ali i vjera u susret s njima u drugačijem svijetu, u svijetu spašenih, u svijetu u kojem nema tuge, jauka ni boli. Naš cvijet na grobu naših dragih ima smisla samo zato što je Krist uskrsnuo i tako otvorio vrata vječnosti svakomu čovjeku. Od svih znakova počasti našim dragim pokojnima na prvom je mjestu euharistija, misa, kojom se posadašnjuje Kristova žrtva ljubavi do kraja: “Tvoju smrt Gospodine naviještamo, tvoje uskrsnuće slavimo, Tvoj slavni dolazak iščekujemo!”

Danas je sajam u Slunju. Prohladan jesenski dan. Unatoč hladnoći velik je broj ljudi danas došao u Slunj. Ponuda je cvijeća obilna.

Danas u sajmu u Slunju

Susreti u prolazu

Oko podneva šetača je sve manje

Jedna zanimljivost: Zrenjaninska biskupija u Vojvodini odredila je da će svim svećenicima, đakonima, pastoralnim i biskupijskim djelatnicima koji nisu primili barem jednu dozu cjepiva protiv koronavirusa od 1. studenog biti zabranjen rad s ljudima i dijeljenje sakramenata.

Kako stoji u uvodu uredbe koju je donio biskup László Német, ona je donesena “s obzirom na trenutnu situaciju s COVID-19 i eksponencijalno rastući broj pacijenata”, te nakon odluke Svetog Oca da u Vatikan mogu ući i boraviti samo osobe sa “zelenim potvrdama”.