Veliki pokret – Preminula Roze Žgela

29 lis

Danas u popodnevnim satima počinje veliki pokret: mnogi će se dati na put na groblja na kojima počivaju zemaljski ostaci njihovih dragih koji su ih zadužili svojom dobrotom i žrtvom. Prolit će koju suzu ali se i radovati što su s njima putovali dio zemaljskog putovanja. Nakon smrti naših voljenih nastaje ruševina u našem životu, praznina…Ali, tijekom vremena osjećamo da su oni s nama i dalje: s njima komuniciramo na drugačiji način. Ljubav prelazi granice vremena. Istina, mi prolazimo “dolinom suza”, izloženi smo izazovima, kušnjama svake vrste, ali to gledamo očima vjere: Kristovo uskrsnuće i naša je pobjeda. Mi smo upravo na svetkovinu Sviju Svetih zagledani u vječnost, u Bogu. On nam nudi vječnu radost, gozbu ljubavi…Na nam je da je prihvatimo.

Popodne će mnogi krenuti na put. Korona je usporila veće kretanje ali mnogi su se pripremili cijepljenjem.  Ovih će dana biti pojačan promet na našim cestama pa treba doza opreza. Od subote na nedjelju pomiču se kazaljke satova jedan sat  unatrag pa treba voditi računa i o tome. 

Tmurni dan danas u Slunju

Preminula je u 88. godini života ROZE ŽGELA. Rodom iz Lađevca živjela je u Slunju, E. Kvaternika 10. Bila je dobra vjernica, redovito je sudjelovala na misama. Predala se u ruke Božje. Pogreb u Lađevcu 29.10.2021. u 14 sati na mjesnom groblju. Za njom žale sestra Jelena, nećakinja Ivanka, nećaci Mile, Joso, Ivan, Pave i Joso te rodbina