Radovi u Rastokama idu dalje – Udar na ranjive

8 stu

Radovi na obnovi mosta sv. Ivana u Rastokama i izgradnji šetnice oko Rastoka, koje je izvođač prekinuo, ipak su nastavljeni. Novi izvođač Građevinski obrt Špelić koristi povoljno vrijeme da što više napravi prije jake zime. Napreduju radovi na mostu sv. Ivana . postavlja se gazna podloga – istovremeno izgrađuje se šetnica oko Rastoka. Iduća turistička sezona omogućit će turistima mirnu šetnju oko Rastoka. Mještani su se čudili prestanku radova, Ipak, dobro je kad se sve dobro završi. Novi izvođač radova ima dobre reference i to je jamstvo da će predviđeni radovi biti kvalitetno i u zadanom roku napravljeni.

Most sv. Ivana u Rastokama zasjat će u svom izvornom sjaju

Jesen pokazuje svoje lice: Slunjčica jutros

Drama G. Kosinja nastavlja se – Nastavlja se drama mještana Gornjeg Kosinja. Njihovo pitomo mjestu u kojem su njihove uspomene, kuće, crkva, groblje…trebaju biti potopljeni zbog hidroelektrane: akumulacijsko jezero treba njihovo mjesto potopiti. Mještani sa župnikom Perom gledaju prema istoku i zapadu, mole i kucaju na mnoge adrese u nadi da će ih poštedjeti potapanja ali nailaze na hladnoću. Možemo samo s njima suosjećati…

Udar na najranjivije – Tužni smo zbog zagrebačke nove vlasti koja je udarila na djecu i obitelj. Štednju i racionalizaciju pokazali su na najranjivijima – na djeci i obiteljima s više djece. Radi se o 5,800 roditelja-odgojitelja s više djece. Oni su dobili status roditelja odgojitelja i primali naknadu od 4850 kuna. Sada su poslani na burzu, moraju tražiti posao. Ima tu i samohranih majki. Nova vlast za koju su držali da je socijalno osjetljiva pokazuje bešćutnost prema slabima.