Uoči blagdana Krista Kralja – Preminuo Ivan Oštrina (60)

20 stu

Sunčana subota uoči zadnje nedjelje liturgijske godine koja završava blagdanom Krista Kralja. Riječ kralj nas opterećuje i donekle sprečava da vidimo svu dubinu i širinu sutrašnjeg blagdana. Riječi su premalene  da njima izrazimo Kristovo poslanje i njegovu osobu. Ipak, on je kralj istine. Uvodi nas u istinu o Bogu, o nama. A istina nas oslobađa i spašava! Svaki je čas našeg zemaljskog putovanja dragocjen. U njemu se zrcali vječnost. Život je neponovljiv. Upravo nam je ovo vrijeme darovano da se rodimo za kraljevstvo Božje, kraljevstvo istine i ljubavi. Nema rađanja bez boli. Isus je kralj i kad je razapet na križu: ljubav do boli.

Danas je Slunj suncem okupan…Grupice izletnika obilaze Rastoke, šetaju uz Slunjčicu do izvora. Hoće li nas korona potaknuti ne samo da iziđemo u prirodu nego da otkrijemo ljepotu života u prirodi?

Danas je pogreb mladog veterinara Davora Požege na slunjskom groblju u 15 sati s misom nakon pogreba… Večeras u 17 sati misa uočnica uoči Krista Kralja.

                  

Preminuo je u 60. godini života IVAN OŠTRINA Ita iz Podmelnice 34. Sa suprugom Jasnom podigao je troje djece. Bio je društven čovjek i obljubljen u društvu. Primio je sakrament Pomazanja u bolesti. Okružen svojima milima i dragima preminuo je jutros. Pogreb u pon. 22.11.2021. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njim žali supruga Jasna, kćerka Anita, sinovi Tomislav i Jasmin s obiteljima, sestra Jelena, rodbina, unuci, nećaci, rodbina i čitav slunjski kraj. Pokoj vječni daruj mu Gospodine a njegove najmilije utješi vjerom u uskrsnuće i život vječni  

Ivan Oštrina (1961-2021)