Krist Kralj – Dan klečanja u Slunju

21 stu

Danas je posljednja nedjelja crkvene (liturgijske) godina i blagdan Krista Kralja. S Kristom završava ovozemaljska povijest i počinje vječno kraljevstvo istine, ljubavi i mira. Riječ kralj i kraljevstvo opterećeno je pojmom zemaljskih kraljeva i kraljevstava. Kristovo je kraljevstvo posve drugačije. Mi se sada u vremenu koje nam je darovano odlučujemo za Kristovo kraljevstvo. A vrijeme je neponovljivo. Oni koji se odluče za hod za Kristom mogu računati na ono što ljudsko oko nije vidjelo, srce zaželjelo a što im Bog priprema. Nijedna zemaljska radost ne može se usporediti s onom u Kristovu kraljervstvu. Isto tako, nijedna zemaljska muka ne može se usporediti s mukama koje čekaju one koji su prezreli Božju ljubav, odvojili se od Krista, odlučili se za život u oholosti bez Boga.

Jutarnja misa u 8 sati u Slunju

Misa u 11 sati s vlč. Stankom Smiljanićem /naslovnu i ovu snimku napravila Marija Turkalj/

Dan klečanja u Slunju – Misu u 11 sati u Slunju predvodio je vlč. Stanko Smiljanić koji se dobro oporavio nakon loma noge. Nakon mise izložen je Presveti koji ostaje izložen do 17 sati. U 17 sati završetak klečanja s blagoslovom. Naime, danas je u župi Slunj Dan klečanja: pred Presvetim možemo provesti koji trenutak u razgovoru, molitvi…Najljepši trenuci našeg zemaljskog putovanja jesu oni provedeni u molitvi, razgovoru s Bogom. Kad smo radosni i žalosni, kad smo slomljeni od tereta, molitva nas liječi, uzdiže, ona daje smisao našem putovanju: naše radosti i tuge, križevi života i patnja postaju blagoslovljeni…  

U Blagaju danas u 14 sati. Sjetili smo se Ivane Štajduhar, mlade majke koja je pred mjesec dana preminula i pokopana u Blagaju.