Sv. Andrija – Preminuo vlč. Ivica Miloš (46)

30 stu

Na zadnji dan studenog crkva slavi sv. Andriju apostola. Bio je ribar na Genezaretskom jezeru u Kafarnaumu. On je prvi pošao za Isusom pa ga nazivaju “prvopozvani”. Andrija je odmah pozvao svoga brata Šimuna kojemu će Isus promijeniti ime u Petar. Evanđelisti Matej i Luka stavljaju ga odmah nakon Šimuna Petra, prvaka apostola. Zanimljivo da je Andrija bez predomišljanja ostavio mreže i pošao za Isusom. Isus nije u apostolski zbor birao učene ljude, ljude na položaju, utjecajne nego obične ljude, većinom ribare. Matej je carinik.
Jutros je slavljena druga zornica u slunjskoj crkvi (u 6.20). Jutros je minus 4 stupnja u Slunju, dakle hladno jutro, ali to ne utječe na one koji su prepoznali ljepotu zornica.


Zornica u Slunju jutros na minus 4

Preminuo vlč. Ivica Miloš (1975-2021)
Doznajemo da je preminuo vlč. Ivica Miloš, mladi svećenik Gospićko-senjske biskupije. Ivica je rođen 1975. u Bugojnu. Njegovi su morali napustiti rodnu župu te su našli mjesto pod suncem u Korenici. Zaređen je za svećenika 28.06.2001. Mladu je misu slavio u Korenici. Kapelan u Ogulinu do 2002. a zatim u Senju do 2005. Prva mu je župa Cvitović- Lađevac u kojima ostaje do 2006. odakle je premješten u Pazarište-Klanac. Godine 2019. premješten je u župu Zagorje Ogulinsko i Modruš gdje ostaje do smrti. Obolio je od korone i smješten u karlovačku bolnicu. Uz napore liječnika i medicinskog osoblja zdravstveno mu se stanje pogoršavalo te njegov organizam nije izdržao. Njegova nenadana smrt pogodila je svećenike a da ne govorimo o njegovoj obitelji. Kao što je Isus pozvao Andriju tako je pozvao i našeg Ivicu: on će se pridružiti nebeskoj liturgiji. Suosjećamo s njegovim roditeljima i njegovima bližnjima. Nedostajat će nam ovaj dragi mladi svećenik!

Vlč. Ivica Miloš (1975 – 2021)