Gospić: predbožićni susret svećenika

13 pro

Danas je održan predbožićni susret svećenika gospićko-senjska biskupije u Gospiću. Susret je počeo misom u katedrali za nedavno preminulog mladog svećenika vlč. Ivicu Miloša. Biskup mons. Zdenko Križić istakao je da je vlč. Ivica bio vrijedan svećenik. Župljani Ogulinskog Zagorja voljeli  su ga i za njega molili kad je obolio od korone. Gospodin ga je pozvao na nebesku liturgiju. Oko 40 svećenika u bijelim albama i ljubičastim štolama ujedinili su se u izmjeničnoj tišini, pjesmi i molitvi za pokojnog subrata. To je najljepše što možemo učiniti!

Nakon mise svećenici su se povukli u dvoranu u zgradi biskupije. Biskup mons. Zdenko zaželio je svećenicima plodne i blagoslovljene blagdane. Ohrabrio ih je u njihovu pastoralnom radu u župskim zajednicama.

Ovo je prilika da se ponove ili izreknu važne obavijesti i upozorenja svećenicima. Jedna od njih je i oporuka koju svećenik mora imati napisanu jer se ne zna dan ni čas odlaska. Ponekad se vode nepotrebni dugi sudski procesi ako nema oporuke.

Svećenici u katedrali

Misu je predvodio biskup mons. Zdenko Križić

Trenutak Pričesti

Nastavak susreta u biskupijskoj dvorani

Svećenički dom u izgradnji: iduću bi godinu trebao biti u funkciji. A svećenici nemaju radnog staža kao svi zaposlenici (osim ako su vjeroučitelji) pa zato solidarno vode brigu s biskupom za starije svećenike. Dom bi trebao biti jamstvo da ne će završiti među beskućnicima.