Vaganac -Drežnik: slavlje božićne Ispovijedi

22 pro

Danas su župe Vaganac i Drežnik doživjele predbožićnu radost: slavlje Pomirenja najbolja je priprema za božićno otajstvo. U 16 sati trojica svećenika u Vagancu i isto toliko u kapeli u Drežničkom Selištu stajali su na raspolaganju vjernicima. Jedan beogradski novinar svojevremeno u razgovoru – kad je bilo govora o standardu –  upitao je: što mi ustvari imamo? Odmah je odgovorio: imamo malo grješne duše! To je naše vlasništvo! Nažalost, neki su se identificirali sa svojim bogatstvom, položajem u društvu, vezama…ili su se zatvorili u svoju oholost, ravnodušnost i tako žive u laži…Ali kad čovjek dođe k sebi i otkrije svoje jadno stanje prvi korak je “ustati i poći k Ocu!” Doživjeti oproštenje u kajanju i ispovijedi novi je početak. “Ovaj sin bijaše mrtav i oživje” – reći će Otac za sina koji se vratio. Danas su mnogi vjernici u spomenutim župama pristupili sakramentu Pomirenja. U hladnoj crkvi čulo se tiho šaputanje, molitva. Ljudi su Bogu rekli svoje jade i izbacili iz duše nataloženo smeće grijeha…U Vagancu se ispovjedilo oko 50 osoba: to su svi odrasli koji su sposobni doći u crkvu. Vlč. Marko ih je pričestio.

Pričest nakon ispovijedi u Vagancu

Istovremeno trojica su svećenika ispovijedali u kapeli u Drežničkom Selištu. Ovdje je također oko 50 osoba pristupilo sakramantu Pomirenja.

U 17.30 svih šestorica svećenika počeli su ispovijedati u župnoj crkvi u Drežniku. Zastupljene su sve generacije: mladi i stariji. Oko sto osoba se ispovjedilo te su tako doživjeli radost pomirenja.

U drežničkoj crkvi danas u 17.30 sati: okupljanje na pomirenje s Bogom

Pristupili su -nakon pomirenja – svetoj Pričesti