Okvir bez slike – Sajam četvrtkom

23 pro

U predbožićno vrijeme gotovo svi imamo otvoreno srce. Želimo svoje prijatelje i one s kojima radimo nečim obdariti. Trgovci koriste ovu ljudsku potrebu u predbožićno vrijeme i nude svega i svačega. Tako se malo po malo Božić sa svojom snažnom porukom povlači u pozadinu. Negdje je toliko Božić komercijaliziran da je postao “okvir bez slike”: okvir je toliko iskićen i raskošan ali bez slike! Tužan je takav Božić jer blještavi sjaj brzo prođe pa ostaje još veća praznina. U našim župama ovih smo dana ponudili ljudima dobre volje ispovijed: pomirenje s Bogom. To je priprema za Božić!  Božja je ljubav tako snažno progovorila u božićnom otajstvu: Riječ tijelom postade i nastani se među nama! A. B. Šimić to je izrekao stihovima:

“Ne traži Boga  mišlju; u praznini

uza te je Bog, uvijek u blizini

Bog ti je uvijek najbliži od svega

diraš ga rukom, gledaš ga u boji neba…

Bog je dostojan našeg siromaštva, hladnoće, progonstva. Tako je pred nama ne samo blagdan Božića nego i blagdan čovjeka. Svaki čovjek je neponovljiv. On nije statistički podatak nego neponovljivo biće, Božji miljenik. Prihvaća li čovjek ovu Božju ponudu?

U gradskom parku minisajam

Četvrtak prije Božića u Slunju sajam je uobičajen

                            

Preminula je u 82. godini života JELENA CINDRIĆ iz Ošt. Stanova 115. Pogreb u čet. 23.12.2021. u 14 sati. Za njom žale sin Stjepan, kći Dubravka, snaha Bare, zet Marko, četvero unučadi, praunučad, sestra Ana te rodbina