U trenucima kušnji – Odgađa se pogreb Dragana Obajdina

18 sij

18. siječanj. Sunčano prohladno jutro. Grane stabala okovane injem i ledom čekaju proljetno sunce. Otme se uzdah: zašto ne bi bilo vječno proljeće! Zašto trpljenje nevinih, zašto starost, nemoć, umiranje…Jednog je profesora maloljetnica optužila da je dijete koje je rodila profesorovo. Morao je preuzeti brigu o djetetu. Kad je maloljetnica došla k pameti priznala je da je profesor nevin i nema veze s djetetom. Tražila je dijete. Profesor je nevin osramoćen…Dragi Isus je nevin trpio sramotu na križu, u odbačenosti i silnoj patnji. On je govorio: nije li trebalo da sve to pretrpim i uđem u svoju slavu! Možemo li i mi s Isusov u teškim kušnjama, kad nevini trpimo, izgovoriti njegove riječi? Činili smo drugomu dobro a on nas teško optuži. U takvim trenucima kušnji trebamo imati Kristovu ljubav  svjesni da Bog onima koji ga ljube sve okreće na dobro. Ostanimo upravo tada čvrsti u vjeri i ljubavi. Laž će biti razotkrivena ako ne u ovom vremenu onda zasigurno pred Božjim reflektorima. Dobro je stoga u trenucima razigranosti, radosti, pripremati se na trenutke kušnji, na oluje koje nas mogu pogoditi. Isto tako budimo oprezni kad u medijima, društvenim mrežama, nekoga “razapinjemo na križ”. Naši su sudovi subjektivni, bez uvida u objektivnu istinu i zato pogrešni. Nemojte suditi pa nećete biti osuđeni!

Danas u Slunju

Pogreb Dragana Obajdina koji je bio predviđen za danas u 14 sati odgađa se zbog administrativnih razloga. Vjerojatno bi mogao biti pokopan u četvrtak ali o tome ćemo biti obaviješteni.

Požar u zgradi u ulici 14. slunjske pukovnije – Doznajemo da je jutros izbio požar u jednom stanu u ulici 14. slunjske pukovnije u Slunju. Radi se o četverokatnici. Požar je odmah lokaliziran.

Borba s koronom ne prestaje – Doznajemo da je na području grada Karlovca 58 novozaraženih u zadnja 24 sata, u Ogulinu 33, Dugoj Resi 8, Ozlju 10 i Slunj 4. Situacija po općinama: Barilović 2, Cetingrad 3, Draganić 7, Josipdol 3, Kamanje 1, Krnjak 2, Lasinja 4, Netretić 2,  Rakovica 1, Saborsko 1, Tounj 1, Vojnić 1 i Žakanje 7. Na području Županije je  148 novozaraženih u zadnja 24 sata. 

Virus pogađa i škole. Tako doznajemo da je od jučer gotovo 100 novozaraženih učenika u školama na području županije.