Najstarija Europljanka č. s.

12 velj

Uz koronavirus koji je obišao čitavu našu planetu i prekinuo mnoge živote pred nama je druga prijetnja: izbijanje rata koji bi ostavio nesagledive posljedice. Zapadne zemlje povlače svoje građane iz Ukrajine u očekivanju ruskog napada. Ruski “car” Putin sanja veliko rusko carstvo i spreman je zaigrati “ruski rulet”. Svijet je pred ponorom ako ne prevlada razum.

U moru crnih kronika, ratnih prijetnji donosimo vijest koja malo odskače od svagdanjeg “crnila”. Francuska časna sestra André Randon u petak 11. veljače proslavila je svoj 118. rođendan! Rođena je u Francuskoj 1904, godine. Preživjela je dva svjetska rata, nadživjela je desetoricu papa, U 40. godini postala je časna sestra u zajednici Kćeri milosrđa. Ona je danas druga najstarija osoba na svijetu a najstarija Europljanka!

Naša Janja Vlašić iz Maloga Vukovića (Slunj/ proslavila je 100. rođendan 18. svibnja  prošle godine.  Spremamo se za njezin 101. rođendan u svibnju ove godine! Ona je mlađa od s. Andree 17 godina. Nek je Bog poživi da preuzme zastavicu najstarije Europljanke od s. Andree. Dodajmo da je č..s. Andrei čestitao 118. rođendan francuski predsjednik.   .

Jutros je maglovito u slunjskom kraju: očekujemo sunčani dan bar djelomično

Danas je na slunjskom groblju pokop Anke Požega u 14 sati s misom. U 17 sati slavimo redovitu misu u slunjskoj crkvi koja je uvod u nedjeljno slavlje!

                             

Preminula je u 84. godini života NADA RIBIĆ  iz Cetingrada. Pogreb u pon. 14.02.2022. u 15 sati na groblju u Ruševici. Za njom žale nećaci i nećakinje te rodbina