Bog ne napušta ovaj svijet – Preminula Ivanka Jurčić

18 ožu

Probudili smo se  i započeli novi dan. Tako obično a možda nismo svjesni ljepote novog dana koji je dar. Zar nije čudo to što postojim! “Može li majka zaboraviti čedo utrobe svoje? Pa ako bi koja i zaboravila, tebe ja zaboravit neću nikada” –  kaže psalmista (Iz 49,15). Isus nam je otkrio Boga kao dobrog Oca koji nas beskrajno ljubi, koji nas traži kad zalutamo, koji nam oprašta kad se kajemo…Tako je naš novi dan obasjan ne samo sunčevom svjetlošću nego i Božjom ljubavlju. Mnogi se pitaju: “Gdje je Bog kod tolike patnje u Ukrajini, prognanih, ubijenih, osakaćenih? U naš je svijet ušao dragi Isus, uzeo naš ljudski život, svu patnju svijeta, sve zlo i samu smrt i pobijedio ih ljubavlju. On je trpio u sramoti, napuštenosti i silnoj patnji. Uskrsnuće je pobjeda ljubavi. On je s nama u našoj patnji kao i umiranju. Mi ne trpimo besmisleno. Zadnju riječ nema sila, mržnja nego ljubav.

 

Turistička staza oko Rastoka: ljudi su tužno gledali ugradnju tolikog betona u prostor koji ne trpi beton. Nažalost, turizam ima svoje zahtjeve. Nadamo se da će ovaj beton biti prekriven vegetacijom…

Ipak je priroda najljepša kad je pustimo da ona sama sebe izgrađuje, dograđuje…

                    

Preminula je u 61. godini života IVANKA JURČIĆ r. Katić. Živjela u Karlovcu, Mikšići 39. Pogreb u petak 18, ožujka 2022. u 14 sati na slunjskom groblju. Za njom žal djeca Dijana, Goran i Danijela, unuk Mateo, rodbina. Počivala u miru Bođjem!