Slunj: dekanatska sjednica

28 ožu

Danas u 13 sati održana je sjednica svećenika slunjskog dekanata u Slunju. U dekanatu je petorica svećenika u pastvi i jedan u mirovini. Sjednici su se odazvali svi svećenici, njih petorica: vlč. Ivica Tolla (Cetingrad), vlč. Šimo Božić (Cvitović-Lađevac), vlč. Dino Rapćić (Drežnik-Vaganac), vlč. Marko Crnjak (Zavalje) te domaćin mos. Mile Pecić. Pridružio se svećenik u mirovini mons. Marijan Ožura. Nakon molitve počela je sjednica. Glavna tema su pokornička slavalja u našim župama u korizmi. Vjernicima treba dati mogućnost pomirenja s Bogom prije uskrsnog slavlja. Tako su dogovorena pokornička slavlja ili korizmene ispovijedi u svim župama:

u četvrtak 07.04.2022: u 16 sati Lađevac, u 17 sati Cvitović, u 18 sati Cetingrad

u petak 08.04.2022. od 16 do 18 sati u Slunju

u subotu 09.04.2022. od 10 sati Zavalje_/Skočaj/

u subotu 09.04.2022. u 15 sati Vaganac (Pecić, Crnjak) i istovremeno u Drež. Selištu (vlč. Tolla, vlč. Božić i župnik); u 16.30 sati Drežnik (svih pet svećenika)

Za maslinove grančice uoči Cvjetnice za župe dekanata pobrinut će se vlč. Dino Rupčić.

Svećenici će se pridružiti misi posvete ulja na Veliku Srijedu u Gospiću 13. travnja u 10.30 sati.

Na Vel. Četvrtak 14. travnja, koji je svećenički dan,  vlč. Dino Rupćić poziva subraću svećenike iz dekanata na ručak i bratsko druženje u Drežniku u 12.30 sati.

Svećenici su razgovarali o slavljima u Veliki tjedan, posebno vazmenom bdijenju. Blagoslov uskrsnih jela svećenici preporučuju da bude nakon vazmenog bdijenja (ili kako to narod kaže nakon uskrsne polnoćke). Blagoslov jela nema smisla bez sudjelovanja u bdijenju odnosno uskrsnom slavlju.