Ne vidi se kraj bezumlju u Ukrajini – Preminuo Janko Mateša

29 ožu

“Ono što se događa u Mariupolu /Ukrajina/ nije samo ratni zločin: rat ima svoja pravila a ovdje nema pravila. Mislim da se može govoriti o genocidu jer je čitav grad postao taoc, grad iz kojeg nema izlaza, gdje se puca na kolone izbjeglica koji žele izići, gdje je razoreno rodilište…” – kaže Irina Venediktova, generalna prokuratorica za Ukrajinu. Genocid se događa pred očima čitavog čovječanstva. Ne pomažu vapaji sv. Oca Pape, vapaji sportaša, kulturnih radnika, običnih ljudi…Ponavlja se Vukovar! Dok se krvnik ne umori od ubijanja! ! A dolaze signali iz Istambula da se to događa: razgovori delegacija Rusije i Ukrajine daju tračak nade. Međunarodni sud imat će posla ili bi trebao  imati.

 

 

Ne radi se o odbačenoj odjeći migranata nego o razigranoj djeci: ostavili su na klupi u parku bunde i dali se na igre bez granica!

                            

Preminuo je u 70. godini života JANKO MATEŠA iz Glinskog Vrela 164. Pogreb u ut.  29.03.2022. u 15 sati na groblju u Cvitoviću. Za njim žale sestre Roze, Milka i Veronika, osmero nećaka, rodbina i prijatelji