Danas: papa Franjo putuje na Maltu – Snijeg u Slunju-

2 tra

Papa Franjo posvetit će dva dana – danas i sutra – maloj otočnoj državi Malti. Ova otočna zemlja (na tri naseljena otoka) na Sredozemlju između Sicilije i Afrke u povijesti je imala  važan strateški položaj. Broji nešto više od pola milijuna stanovnika koji su isključivo katolici. Kršćanstvo je na Maltu donio još sv. Pavao koji je tu negdje doživio brodolom. Zanimljivo da Malta spada među najnaseljenije zemlje na svijetu! Od 2004. članica je EU. Uz malteški govori se engleski i talijanski.

Danas je 17. obljetnica od smrti papa Ivana Pavla II. Na današnji dan u 21.37 prije 17 godina prestalo je kucati srce ovog velikog pape. On je sudionik velikih promjena u našem svijetu, papa koji nije bio promatrač nego sudionik velikih promjena u našem svijetu: pad Berlinskog zida i urušavanje komunističkog carstva. Njegova podrška i doprinos priznanju Hrvatske pred agresijom poput ove današnje u Ukrajini, ostaje zlatnim slovima zapisana u povijesti Hrvatske. Sjetimo se ovog velikana danas koji je čak tri puta posjetio Hrvatsku!

Danas: u 17 sati misa u slunjskoj crkvi; u 19 sati korizmeni koncert u župnoj crkvi u Cvitoviću

Snijeg u Slunju – U Slunju i okolici jutros oko 9 sati počeo je padati snijeg. Sporo se hvata za zemlju jer je relativno toplo. Neće biti dobro našim rascvjetalim voćnjacima…

U Rastokama danas u 10 sati

Danas u Nikšiću

Terasa jednog slunjskog kafića danas