Slunj: posjet djelatnika Škole za medicinske sestre Mlinarska /Zagreb/

1 lip

Škola za medicinske sestre Mlinarska iz Zagreba počela je radom 1921. Iza nje stoji 95 godina plodnog rada. Ona je osposobila kroz ovo razdoblje čitavu plejadu sestara koje su svoje stručno znanje i ljubav utkale u nesebični rad na polju zdravstva. Nezamisliv je sustav zdravstva bez njihovog rada… Škola je mijenjala način izobrazbe ali je ostala vjerna svom temeljnom poslanju. Od školske godine 1990/91. godine postaje samostalna obrazovna ustanova s domom i s programom izobrazbe za opće i stručne predmete. Od 2010. godine škola se reformira na način koji je odobrila Europska Unija, te je uvedeno petogodišnje školovanje, na način da se u prvim i drugim razredima provodi izobrazba iz općih predmeta, a u trećem, četvrtom i petom razredu  izobrazba u struci.

Danas su djelatnici ove škole, na čelu s ravnateljicom, posjetili Rastoke. Nakon Rastoka posjetili su župnu crkvu gdje ih je župnik primio i progovorio o povijesti ovog kraja i dao svjedočanstvo o burnim događanjima od 1991. godine, o progonstvu i povratku. Spomenuo je nesebični rad Doma Zdravlja Slunj u ratu, progonstvu i povratku. Liječnik Vladimir Krušić, ubijen 1991. godine u okupiranom Slunju, jedna je od 300 žrtva slunjskoga kraja..

Očarani su ljepotama ovoga kraja, posebno Rastokama, gdje je suradnja čovjeka i prirode u jednom divnom skladu. Među dragim gostima ove medicinske škole dvije su časne sestre, dakako djelatnice u školi. Neka dobri Bog blagoslovi rad svih djelatnika, profesora i polaznika ove škole!

010616b

 

010616c

010616d

Prije odlaska snimak za sjećanje

 Međunarodni dan mladih u Krakovu – Od 26. do 31. srpnja u poljskom gradu Krakovu počet će 31. međunarodni Dam mladih. Prijavilo se već 600.000 mladih a očekuje se daljnji milijun na zaključnoj misi 31. srpnja. Papa Franjo posjetit će Krakov 28. srpnja.