16. lovno-športske igre Lovnog ureda Slunj

4 lip

U netaknutom kutku naše domovine, iznad izvora opjevane Slunjčice, nalazi se Lovačka kuća. Ova je kuća djelo marljivih ruku, volje i htijenja da se od ruševina napravi lijepo zdanje. Ne radi se samo o kući nego i okolišu koji je lijepo uređen. Uz igralište, kuglanu, boćalište tu je i voćnjak. U ovoj kući često organiziraju svoje susrete razne udruge, ovdje se događaju i obiteljska slavlja. A danas se ovdje održavaju 16. lovno-športske igre jedinstvene u Hrvatskoj. Okupila su se sva lovačka društva iz slunjskog kraja koje pokriva Lovni ured Slunj: BZ “Slovinje” Cetingrad, LD “Kuna” Cetingrad, LD “Trčka” Cvitović, LD “Sokol” Slunj, LD “Golub” Drežnik Grad, “Medved” Rakovica, LD “Korana” Slunj. U 8 sati svečano otvaranje igara. Na pozornici su ugledni gosti iz Hrvatskog lovačkog saveza,  Lovačkog saveza Karlovačke županije. Tu je gradonačelnik g. Jure katić, župnik Pecić…Lovci organizirani u svoja društva svečano postrojeni. Tu ih je oko 300. Nakon himne, minute šutnje za poginule i umrle  obratili su se ugledni gosti i domaćin susreta predsjednik LD “Korana” Slunj g. Milenko Bosanac. Najstariji lovac g. Slavo Petrović pucnjem je označio da su igre otvorene. Počele su igre u raznim disciplinama a koje su vezane uz lov. Istovremeno do nas je dopirao miris gulaša koji spravljaju vrsni kuhari. Pisac ovih redaka pri povratku susreo se s prijeteljem Brunom iz Castelsangiovanni. Ovaj osvjedočeni prijatelj Slunja ističe da se kod njih u Italiji ne mogu ovako okupiti ljudi na druženje. Ne samo lovci nego uopće druženje je zamrlo. Zato pozdravimo ne samo ove lovačke igre nego svako naše druženje.

040616b

 

040616c

 

040616d

 

040616e

Druženje u divnoj prirodi nastavljeno je i u popodnevnim satima. Nakon završrnih športskih takmičenja članovi lovačkih društava postrojili su pred pozornicu. Slijedilo je proglašenje pobjednika odnosno rezultata takmičenja. U ciljanju prvo je mjesto osvojilo LD “Korana” Slunj, drugo LD “Kuna”, treće LD “Medeved”. U pripremi lovačkog gulaša prvo je mjesto  osvojila Braniteljska udruga “Slovinje iz Cetingrada, drugo LD “Trčka”, treće LD “Kuna”. U takmičenju pasa prvo mjesto osvojilo je LD “Medvjed” drugo LD “Trčka” i treće mjesto LD “Kuna”. U malom nogometu prvo mjesto prvo mjesto osvojilo je LD “Trčka”, drugo LD “Korana” i treće LD “Kuna”.  U šahu prvo mjesto osvojilo je LD “Kuna”, drugo BZ “Slovinje” i treće LD “Korana”. U bacanju kamena s ramena prvo mjesto osvojilo je LD “Korana#, drugo LD “Trčka” i treće BZ “Slovinje”. U takmičenju u beli prvo mjesto osvojilo je LD “Korana”, drugo BZ “Slovinje”, treće LD “Kuna”. U potezanju konopa prvo mjesto LD “Golub”, drugo LD “Trčka” i treće LD “Kuna”.

Ukupni rezultati: prvo mjesto LD “Korana”, drugo BZ “Slovinje”, treće LD “Kuna”. Prelazni pehar dobilo je LD “Medved” Rakovica pa će ono biti organizator lovno-športskih igara iduće godine.

Nakon podijeljenih pehara pobjednicima orgnizator je dodijelio zahvalnice pojedincima i ustanovama koje su pripomogle organizaciju ovih jedinstvenih igara u Hrvatskoj.  Nastavljeno je druženje uz gulaš koji su pripremili vrsni lovački majstori.

0406161a

 

0406161b

 

0406161c

 

0406161d

 

0406161e