Glad u svijetu- Modem – Preminuli Marija i Ivica

8 kol

Postoji neki prirodni ritam određen godišnjim dobima. Ljeto je u znaku odmora, putovanja…”Seoba naroda” od sjevera prema jugu u ljeto poprima nikad u povijesti  viđene razmjere. Ceste su doslovno zakrčene automobilima. Jutros sam trebao samo prijeći cestu u Slunju na drugu stranu: trebalo je strpljivo čekati i čekati. Istovremeno ovo je razdoblje žetve. Zabrinuti smo zbog suša, ratova…da će ponestati kruha. U nekim dijelovima svijeta glad je problem broj jedan. Ipak, kad bismo imali u izobilju kruha, kad bi čovječanstvo doseglo visoki standard, to ne znači da bi bili svi sretni i zadovoljni. Onda bi tek izbio problem smisla i besmisla  života. Poruka ovog ljeta odzvanja u raznim varijantama po našim crkvama: “Ne živi čovjek samo od kruha!”. Čovjeku je potreban “kruh života”. A Krist je taj kruh: on je “čovjek za druge”. Ne za sebe! On nas hrani samim sobom, svojim žrtvovanim tijelom da ga slijedimo u sve dane života svoga. Da budemo spremni živjeti za druge. To znači živjeti uskrsnuće tijela i život vječni.  

Dani Grada Slunja, dani slavlja, završeni su. Ovi suncobrani na trgu pred crkvom govore da sve ima svoj početak i kraj…

Jutros je oblačno i ugodno u slunjskom kraju. Završili su dani slavlja, Dani Grada Slunja. Treba se okrenuti radu. Ili kako to narodna kaže: Treba znati zasvirati i za pas  zadjeti sviralu.

Modem festival od 8. do 14. kolovoza – U Slunju se ovih dana vide grupe mladih koji su prepoznatljivi po svojoj odjeći i prtljazi: radi se o sudionicima festivala “Momento demento” na Mrežnici koji počinje 8. i traje do 14. kolovoza. Ovaj festival okuplja nekoliko tisuća mladih iz čitavog svijeta.

                                  

Preminula je u 81. godini života MARIJA CINDRIĆ iz G. Kremena 32. Pogreb na groblju u Cvitoviću u pon. 08.08.2022. u 16 sati. Za njom žale sin Denis, snaha Konstantina, unuka Emma, rodbina

Preminuo je u 58. godini života IVICA BIĆANIĆ iz Čatrnje 153a. Pogreb u Drežniku u pon. 08.08.2022. u 17 sati. Za njim žale žena Dragica, sin Srećko, snaha Snježana, unućad, sestre Marija, Ankica i Ivanka