Novi tjedan – Primopredaja župa Plitvice i Rakovica

22 kol

I doći će s istoka i zapada, sa sjevera i juga i sjesti za stol u kraljevstvu Božjem” – kaže nam Isusu u jučerašnjem odlomku iz Evanđelja. Dodaje da su vrata uska ali svima otvorena! Ne možemo kroz njih proći s našom prtljagom kojom smo se opteretili. Bratoubilački rat u Ukrajini ekstremni je primjer tereta s kojim se ne može proći kroz uska vrata. Toliko nepotrebne patnje, silovanja, ubijanja…Agresija na slabijeg nije junaštvo nego kukavičluk..

Nakon sinoćnje smotre folklora, pjesme i bogatih narodnih nošnji na slunjskom trgu, ustali smo na novi dan. Postoji vrijeme pjesme i rada, vrijeme dolaska i odlaska, vrijeme rađanja i umiranja  Novi dan i novi tjedan šansa je da i nešto lijepo učinimo…

Primopredaja župa Rakovica i Plitvice- Danas u 10 sati u pastoralnom centru Plitvice – naselje Mukinje – obavljena je primopredaja župa Rakovica i Plitvice. Nakon odlaska dragog velečasnog Andrije Kekića župu Rakovicu preuzeli su salezijanci uz župu Plitvice. Župa Plitvice je u Udbinskom a Rakovica Slunjskom dekanatu. Donedavno Korenica i Plitvice bile su u Slunjskom dekanatu a sada su u Udbinskom. Primopredaji župe Rakovica prisustovao je župnik don Petar Belina, novoimenovani župnik vlč. Dino Rupčić, ekonom Biskupije preč. Nikola Turkalj i slunjski dekan mons Mile Pecić. Župa je predana prema predviđenoj proceduri: popisani inventar i financijsko stanje. Nakon potpisanih primopredajnih zapisnika slijedila je primopredaja župe Plitvice ovaj put pred udbinskom dekanom vlč. Josipom Šimatovićem i novoimenovanim župnikom vlč. Josipom Tomljanovićem (dosada župnik u Brinju). Župa Rakovica ostaje i dalje bez svoga svećenika iako je općinsko središte: župu će upravljati župnik iz Drežnika Dino Rupćić koji vodi brigu još i o župi Vaganac i filijali Drežničko Selište. Oci salezijanci nakon uzornog  višegodišnjeg upravljanja župama Rakovica i Plitvice odlaze na drugu službu. Hvala im za sve što su učinili za ove dvije župe!!

Sa primopredaje župa  Rakovica i Plitvice

Prijatelji se nađu s razlogom i bez razloga. Ovaj su put slunjskom župniku dali priznanje i jedan stik od 2 terabajta!