Tužni smo zbog odlaska naše mladosti

8 lip

“Tužni smo kad čujemo vijesti o tolikim migrantima koji su stradali u pustinji sjeverne Afrike i u vodama Sredozemlja te upućujemo apel afričkim državama i vladama da poduzmu mjere kako bi se izbjegla ova tragedija – kaže se u priopćenju Biskupske konferencije Gane i Kršćanske crkve u Gani. Priopćenje je objavljeno na kraju njihova susreta.

“Također migracija Afrikanaca u Južnu Ameriku postaje velika opasnost” – ističu ganski kršćanski lideri. “Snažno pozivamo afričke vlade da učine sve što mogu da stvore ugodno političko i socio-ekonomsko ozračje i šanse za zapošljavanje naše nezaposlene mladosti …Ohrabrujemo isto tako afričku mladost da ostane u svojim zemljama i radom osiguraju život. Moraju znati da Europa i druge zemlje izvan Afrike ne jamče automatski komfor i ugodu.”

Ovo bi priopćenje mogli potpisati i naši biskupi. Ne samo da naša vlada treba poraditi da otvori ciklus investicija i tako zaposli sve one koji žele raditi nego naša mladost treba imati ponosa, kreativnosti i upornosti da ostane u svojoj domovini i poradi u stvaranju boljih uvjeta za život. U njih je uloženo mnogo žrtava, ljubavi, strpljivosti pa bi oni trebali to uzvratiti. Blago narodu koji ima mladost koja živi za druge, kojoj nije na prvom mjestu vlastita karijera nego život za druge.

0806162a

Večeras uz Slunjčicu

0806162b

Pogled na “centralu”

0806162d

Šum je Slunjčice poseban

0806162c

Slunjski ribiči žive sa Slunjčicom, u njenoj blizini odmaraju dušu i tijelo, ugošćuju prijatelje…