Sunčano jutro – Djeca iz slunjskog vrtića otputovala u Selce – Skupština invalida rada – Oteta aktivistica u Kabulu

14 lip

Jutros je vedro u slunjsko-plitvičkom kraju. Nakon obilnih kiša zrak je čist i užitak je jutros udahnuti punim plućima.

 Djeca Dječjeg vrtića Slunj, starije grupe, jutros su otputovala na osmodnevno ljetovanje u Selce. Na ispraćaju radost i veselje!

 

Danas u 9 sati počinje godišnja skupština udruge invalida rada Grada Slunja u prostorijama vatrogasnog doma u 9 sati.

Oteta katolička aktivistica – Vlada velika zabrinutost u civilnom društvu zbog otmice aktivistice za ljudska prava Judithe D’Souza, 40 godina, koja je doteta u Kabulu, u Afganistanu, 9. lipnja u zoni Qual-e-Fatullah. Judith D’Souza, indijska državljanka katoličke vjere, radila je s L’Ong „Aga Khan Foundation“ u Kabulu kao tehnička konzultankinja od lipnja 2015. Prije dolaska u Kabul prikupila je 15 godina iskustva kao socijalna i ambijentalna specijalistica u zapadnom Bengalu, Pondicherry, Tamil Nadu i Orissa. D’Souza je porijeklom iz Calcutte i pohađala je katoličke škole i sveučilište. Od 2000. radila je aktivno po pitanjima siromaštva i ambijentalnog očuvanja sredine s različitim organizacijama. S Fondacijom Aga Khan u Kabulu bavila se aktivnostima oko istraživanja i razvoja strategije za emacipaciju žena.

„Otmica Judith D’Souza pokazuje ne samo opasnosti s kojima se susreću žene koje rade u Afganistanu, nego i neuspjeh vlade u poduzimanju konkretnih akcija u zaštiti ugroženih žena“ – bilježi u jednoj vijesti poslanoj agenciji Fides aktivistica za ljudska prava William Gomes. „Izražavamo duboku zabrinutost za sudbinu Judith D’Souza. Vjerujemo da je njena otmica izravno povezana s njenim mirotvornim radom na promocanju ljudskih prava“ dodaje William Gomes.