Vlč. Mišel Grgurić zaređen za svećenika – Mlada misa u Korenici 17. srpnja

21 lip

U subotu 18. lipnja u Gospiću je u katedrali Navještenja BDM održano svećeničko ređenje đakona Mišela Grgurića kojeg je za prezbitera zaredio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić. Bilo je to novom gospićko-senjskom biskupu prvo svećeničko ređenje a ukupno 12. od osnutka ove biskupije 2000. godine.

Koncelebrirala su 24 svećenika među kojima generalni vikar biskupije mons. mr. Tomislav Šporčić, rektor katedrale i gospićki župnik i dekan mons. Mile Čančar kao i rektor bogoslova riječke Teologije mons. Sanjin Francetić. Svečanost liturgiji dao je katedrali zbor pod vodstvom vlč. Josipa Šimatovića i uz orguljsku pratnju Karle Tripalo i solo dionice Petre Brozović.

Zareditelj biskup Križić je izrazio posebnu radost što na velikoj i potrebitoj njivi Gospodinovoj u biskupiji dobivamo novog radnika istaknuvši da radosna vijest mora biti u prvom planu. Veliko oduševljenje i zanos osjećaji su svakog svećenika prilikom ređenja nadahnutih božjom pedagogijom koja ih hrani za ono zahtjevno što ih čeka kasnije. Tu je znakovita paralela s blaženom djevicom Marijom kojoj kod navještenja nije bilo riječi o križu i patnji, no ona je uz sve to ostala vjerna Bogu. Kod svećenika duhovna snaga vremenom zna oslabiti, no stalno treba raspirivati Božju milost. Poteškoće i kušnje koje će ti se kasnije javiti nemoguće je izbjeći, no one se mogu obraniti zauzetijom molitvom i jačim prianjanjem uz Isusa. Radost i ustrajnost u svečenićkom pozivu ne mogu slomiti nikakvi utjecaji, zaključio je biskup Križić.
Interesantno je da je prvi ređenik nakon osnutka Gospićko-senjske biskupije bio vlč. Ivica Miloš koji je baš kao i posljednji, današnji ređenik Mišel Grgurić došao iz Korenice. On je na kraju zahvalio svima koji su mu pripomogli da postane svećenik, od svojih roditelja, preko župnika Korenice Stipe Zebe pa do biskupa Mile Bogovića i zareditelja biskupa Križića. /prema portalu: www.gospićko-senjska-biskupija.hr /

redjenje_Misel_2

Mišel Grgurić slavit će mladu misu u Korenici 17. srpnja u 11 sati