Mons. Tomislav Rogić susreo se u Šibeniku sa svećenicima

23 lip

Novoimenovani šibenski biskup Tomislav Rogić susreo se prvi puta sa svećenicima, redovnicima, redovnicama i bogoslovima Šibenske biskupije u srijedu 22. lipnja u zgradi „Sjemeniša” u Šibeniku. Susret je započeo pozdravom umirovljenog šibenskog biskupa Ante Ivasa u sjemenišnoj kapeli Svetog Martina, gdje je bila i molitva Srednjeg časa. Biskup Ivas istaknuo je kako biskupa Rogića u Šibenskoj biskupiji primaju radosno. „Pozivamo vas riječima psalma: ‘Uđite s hvalama na vrata njegova, u dvore njegove s pjesmama’. Molitvu Srednjeg časa molimo s vama, za vas. Molimo da vam Gospodin bude utvrda i utočište u odgovornoj službi pastira šibenske Crkve. Molimo da i nama bude kao i vama ‘Sve i u svemu Krist’. Dobro nam došli”, pozdravio je biskup Ivas novog biskupa.

Mons Tomislav je spomenuo kako se u riznici katedrale njegova rodnog grada Senja čuva Šibenska kapa koju je biskup Viktor Burić dobio prigodom proslave 900. obljetnice spomena grada Šibenika. Ovih dana niču brojne poveznice sa Šibenikom koje dobivaju novi smisao dok prije mjesec dana nisu značile ništa. Vidim da Gospodin ima tajanstvene putove. Ja se nadam da ćemo svi zajedno otkrivati što Gospodin po našem zajedničkom djelovanju planira upisati u povijest Crkve i Šibenske biskupije, zaključio je mons. Rogić.

Mons. Tomislav Rogić, dosadašnji čuvar svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini,  bit će zaređen za biskupa u šibenskoj katedrali na blagdan sv. Jakova 25. srpnja u 10.30 sati.