Sunčani utorak – Preminula Marija Rukavina

19 srp

Ugodno jutro. Pojavi se po koji oblačak. Kroz Slunj prolaze automobili, kamioni…Jutranja kava s prijateljima. Okupilo nas se sedmero. Pretresamo našu svakodnevnicu. Jedan je platio račun jer mu je danas 30 godina sretnog braka! Usto je postao djed!

180716f

U vrelo ljeto uzavrela i politička scena u Hrvatskoj. Slažu se liste za prijevremene izbore. Damir Polančec oslobođen nakon maratonskog sudskog postupka. Mediji čovjeka prije osude, okleveću, ocrne…a sud ga oslobodi i nikomu ništa. U Turskoj predsjednik Erdogan uhitio i smijenio 20.000 ljudi. Traži uvođenje smrtne kazne. Pokušava prevariti svijet. Imami su sa minareta pozivali ljude da iziđu na ulice i podrže Erdogana i tako spriječe prevrat. U popisu žrtava komunizma, masovnih grobnica, Slovenija i Srbija otišle su dalje od Hrvatske!

Pokušajmo se nasmijati! Otac pita sina da mu pokaže svjedožbu. Sin zbunjen odgovara: “Pozajmio sam je Peri da prestraši svoje roditelje!”

180716e

Žetva lavande – Danas iza 16 sati i sutra od 8 sati žetva lavande u Cerovcu na imanju Jose Bogovića. Bit će više žeteoca ili žetelica.

                     †

Preminula je u 91. godini života MARIJA RUKAVINA iz Smoljanca 32. Bit će pokopana na groblju u Drežniku 20. srpnja u 16 sati. Za njom žale sin Stipe, kćerke Anka i Kate