Danas sv. Marta – Oblačno – Pojačan promet kroz Slunj – Danas počinje moto-susret u Slunju

29 srp

Sveta Marta koju danas slavimo spominje se na nekoliko mjesta u Svetom pismu. Sveti oci i crkveni pisci, tumačeći Sveto pismo, rado i često govore o Marti i Mariji. U Marti gledaju uzor aktivnoga života, a u Mariji uzor kontemplativnoga života. Hvale je vrijedna Martina gostoljubivost prema Isusu, no Isus joj je dao pouku da se sva ne izgubi u tome, već da znade naći vrijeme za slušanje Božje riječi. Isus je Martu učio kako da s akcijom, tj. djelovanjem spoji i kontemplacija, promišljanje Božje riječi da bi po njoj donosila plodove koji ostaju.

Hrvatska reprezentacija u Kastvu kod vlč. Franje Jurčevića – U subotu 23.07.2016. predvođeni trenerom gospodinom Željkom Babićem Kastav su posjetili hrvatski rukometni reprezentativci. Župnik ih je srdačno dočekao u crkvi, a nakon kraćeg upoznavanja s radom i životom župe, te povijesti naše crkve blagoslovio je naše reprezentativce, te poželio uspjeh u narednim utakmicama.
Nakon toga članovi reprezentacije kratko su se osvježili u župnom stanu, a u znak zahvalnosti župniku su darovali dres reprezentacije na kojem su se svi potpisali. (http://www.kastav-crkva.org/

290716b

Jutros smo snimili Milana Štefanca u šetnji koji nosi na leđima 96 godina

Jutros je oblačno u slunjsko-plitvičkom kraju. Oblaci su tamni i negdje će prosuti svoj teret…Danas govore o špici sezone. Usto je vikend pa se očekuju kolone na cestama. Trebamo se naoružati strpljenjem ako mislimo danas na put. Slunj i Rakovica usko su grlo pa vozači trebaju računati na zastoje.

Danas počinje moto susret u organizacija moto kluba Poskok – Moto klub Poskok iz Slunja danas otvara tradicionalni moto susret. Susret počinje u 16 sati uz glazbeni program  “The Puls Original” i “Whips & Chains”. U subotu bajkeri će biti počašćeni gulašem a u 17 sati defile uz tutnjavu nabrijanih motora.

.