Drežnik: 40 godina svećenilčog služenja vlč. Mile Šajfara

31 srp

Moramo stići u Drežnik da osjetimo i doživimo bar malo slavlja vlč. Mile Šajfara koji zahvaljuje Bogu za 40 godina svećeničke službe. U Blagaju je završila misa u 15 sati. Ostavili smo narod oko crkve u pjesmi. Vozimo u koloni. U Grabovcu skrećemo lijevo i evo nas pred crkvom u Drežniku. Sav prostor oko crkve okupirali su automobili. Čuje se glazba tamburaša. U hladovini kestenova pred crkvom mnoštvo stolova. Već su 4 sata popodne i neki su otišli kućama. Doznajemo da je misa slavljena u 12 sati, misa zahvalnica za 40 godina svećeničkog služenja. Propovijedao je preč. Richard Pavlić, župnik u Senju a rodom iz Rakovice. Uz slavljenika su bili još vlč. Andrja Kekić, vlč. Milenko Majić, vlč. Nikola Turkalj i dakako puna crkva naroda.

Vlč. Mile narodni je svećenik i narod to prepoznaje. Žele mu zahvaliti i uručiti uz stisak ruke neki dar.Tu je grupa subraće svećenika koji su u svojim župama odslužili mise i došli ovamo. Zasvirao je, nakon tamburaša,  band LIKa. Slavljenik je uzeo mikrofon i otpjevao dvije pjesme. Naime, on je obdaren ugodnim glasom. Tu je grupa Vagančana, Lađevčana, ali posebo valja istaknuti grupu vjernika iz župa Oštarije, Viškovo i Crni Lug gdje je vlč. Mile vršio svećeničku službu. Jednostavno jelo: gulaš, kolači, sokovi i vino. Mogli smo se uvjeriti da je vlč. Mile svagdje gdje je bio župnik ostao u ugodnom sjećanju.

Vlč. Mile Šajfar rođen je 02.10.1952. u župi Lađevac. Zaređen je za svećenika 28.06. 1976. Prva mu je župa bila Crni Lug u Gorskom Kotaru zatim Viškovo i Oštarije. Godine 2000. opredijelio se za novoosnovanu Gospićko-senjsku biskupiju te mu je 2001. povjerena župa Drežik i Vaganac. . Nakon smrti vlč. Mile Ivančića upravljao je privremeno i župu Zavalje do dolaska novog župnika.

Vlč. Mile je nenametljiv ali komunikativan i veseljak. Može uspostaviti kontakt sa svim ljudima. Mnogi žele biti u njegovu društvu jer je duhovit i svakoga uvažava. Bio je i ostao dobar športaš, posebno nogometaš. Bio je član svake svećeničke ekipe kad je igrala neku humanitarnu utakmicu. Vodi brigu za crkve i župni stan. Učinio je veliki napor u obnovi i uljepšavanju porušenih crkava u Drežniku, Vagancu u Selištu. Voli urednost i čistoću svetog prostora. Izvrstan je pjevač i kod koncelebracija redovito pjeva pripjevni psalam i ono što spada na svećenika. Jednostavno rečeno, vlč. Mile Šajfar je dragi svećenik, popularan u narodu i među svećenicima.

3107162a

Vlč. Mile obljubljen je među djecom, mladima i starijima

3107162c

Grupa Vagančana

3107162h

Oni su došli dati priznanje vlč. Mile

3107162i

Oni su it Trogira

3107162d

Drežnički tamburaši

3107162e

 

3107162f

One su stigle sa svojim nonom iz Viškova

3107162g