Završen svjetski susret mladih u Poljskoj – Kišovito jutro i zahlađenje – Preminuli Ivan Crnković i Vlasta Holjevac

1 kol

Završen svjetski susret mladih u Poljskoj – Papa Franjo je 31. srpnja prije podne slavio zaključnu misu Svjetskoga dana mladih, prenosi Radio Vatikan. U Kampu milosrđa u predgrađu Krakova na misi se, prema podacima poljske policije, okupilo više od milijun i 500 tisuća mladih. Papa je prije mise blagoslovio dvije Caritasove zgrade; jednu za starije osobe, a drugu za spremište hrane za potrebite. U propovijedi je Sveti Otac potaknuo mlade da ne posustaju, te da svijetu daju nadu.
Dragi mladi, došli ste u Krakov da sretnete Isusa, a ulomak iz Lukina evanđelja upravo govori o susretu u Jerihonu između Isusa i Zakeja (Lk 19,1-10). Isus se ne zadovoljava propovijedanjem već prolazeći gradom želi sresti svakoga. Isus se dakle želi približiti nama, hoditi s nama do kraja našega života, želi da se sretne naš i njegov život – rekao je papa Franjo a prenosi Radio Vatikan.

Selfie  s Papom! Papa iznenađuje!

 

Ples dvojice irskih svećenika u Krakovu! Pogledajte!

Zahlađenje – Noćas je padala kiša u slunjsko-plitvičkom kraju. Jutros je također kišovito. Nakon tropskih vrućina danas je stiglo zahlađenje s kišom. Izgleda da je kraj ljetnim vrućinama. Primijetili smo pojačan promet. U centru Slunja svako toliko su zastoji. Ipak, veći broj vozila ide prema jugu.

Zadnji sudionici festivala Momento-demento napuštaju kamp na Mrežnici. U centru Slunja primijetili smo grupice koje čekaju autobus u oba smjera. Oni su strpljivi i spremni su čekati satima na dolazak autobusa.

010816b

Zadnji sudionici festivala na Mrežnici napuštaju Slunj: jutros u 9 sati

010816c

Opet će doći iduće godine u isto vrijeme: u Slunju jutros oko 9 sati

010816d

Veći broj vozila ide prema jugu nego obratno: u Slunju jutros oko 9 sati

                    †

Preminuo je u 62. godini života IVAN CRNKOVIĆ iz Nove Kršlje 14. Bit će pokopan na groblju u Novoj Kršlji 01.08.2016. u 17 sati. Za njim žale braća Nikola i Zvonko, sestre Jelena i Marica s obiteljima .

Preminula je 62. godini života  VLASTA HOLJEVAC /živjela u Zagrebu/. Bit će pokopana na Mirogoju (krematorij) 02.08.2016. u 12.50 satiZa njom žale kćerke Lana i Jelena, majka Jelena  i ostala rodbina i prijatelji