Danas Dan Grada Slunja – Misa u 11 sati – Svečana sjednica

6 kol

Današnji dan  Grad Slunj slavi kao svoj dan. Dana 6. kolovoza 1995. krenula je nepregledna kolona povratnika u slunjski kraj. Iako su se susreli s ruševinama, opustošenim poljima, porušenima crkvama…radost je bila neopisiva. Počela je veliko čišćenje ruševina i obnova uz ne male poteškoće. Cesta Karlovac – Knin postala je opet žila kucavica iako je teško oštećeni most iznad Korane u Slunju bio zapreka za teretni promet 3 mjeseca. Danas je slunjski kraj neprepoznatljiv u usporedbi s onim iz 1995. Danas više od milijun ljudi prođe kroz Slunj, Rakovicu, Plitvice…

Danas je događaj dana misa u 11 sati koju će predvoditi gospićko-senjski biskup u miru mons. Mile Bogović. Sjetit ćemo se svih žrtava, poginulih i stradalih civila. Nakon mise u dvorani Pučkog učilišta svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti uručena priznanja pojedincima.

U 13.30 izložba fotografija (galerija POU Slunj). U večernjim satima opet na Kneji zabava uz program  grupe “Dire Straits Revival Band” i Whips & Chains”.