Slunj: na Dan Grada Misa, javna priznanja, biciklijada

6 kol

Noćas je padala kiša u slunjskom kraju. Jutros je oblačno ali kiša je pomalo prestala. Vrhunac Dana Grada Slunja je misa u 11 sati. Biskup u miru mons. Mile Bogović na pola puta između Gospića i Slunja ima kvar na automobilu. Javlja da ne može stići u do 11 sati. Hvala Bogu, da se njemu nije ništa dogodilo. Na misi ugledni gosti iz županije, nekih ministarstava, gradonačelnik Katić sa suradnicima. Misu predvodi župnik uz koncelebraciju mons. Marijana Ožure. Sva crkva raspjevana. Danas je i blagdan Gospodinova Preobraženja. Župnik  govori o “preobrazbi” po uzoru na Krista. Mi postajemo sinovi i kćeri Božji. Proći nam je kroz muke Kalvarije ali nam na kraju svijetli dar Božjeg djetinjstva.

Nakon mise čašica pića u župskoj dvorani. U 12.30 sati u dvorani Pučkog učilišta svečana sjednica Gradskog vijeća koju je otvorila predsjednica vijeća Marina Mrkonja. Nakon himne i pozdrava prikazana je prezentacija onoga što je Grad učinio i što planira. Gradonačelnik Jure Katić obratio se prisutnima  i iznio svoje viđenje vođenja Grada. Slijedila je dodjela javnih priznanja. Javno priznanje za životno djelo primio je župnik mons. Mile Pecić za “vjerno, ustrajno, hrabro i nesebično služenje Bogu i narodu tijekom 75 godina života, 50 godina svećeništa i 30 godina  svećeničke službe u Slunju i 11 godina uređivanja župnog portala”. Javno priznanje primio je zatim Ivan Požega Sekin za neumorni športski rad te djevojka Lorena Požega za postignute športske rezultate. U ime nagrađenih zahvalio je mons. Pecić.

Riječ su uzeli ugledni gosti iz ministarstava  i županije. Sa zakašnjenjem je stigao ministar branitelja Tomo Medved koji se obratio emotivnim riječima. Sjednicu su obogatile svojom svirkom i pjesmom sestre Nina i Marina Rendulić.

060816d

Misa u 11 sati za domovinu i poginule

060816f

Trenutak Pričesti

060816e

Nagrađeni: mons. Pecić, Lorena Požega i Ivan Požega

060816b

Danas, na Dan Grada Slunja, i ove je godine održana biciklijada. U šumi Jelvik okupila se uglavnom mladost. Takmičenje ima svečarski karakter a to znači da je važno sudjelovati! (snimio Ivan Tolj)

0608162a

 

0608162c

 

0608162b

                     †

Preminuo je u 57. godini života DUŠAN ŠATLAN iz Tržića. Pokopan je danas u 14 sati na groblju Lončarsko. Za njim žale mati Mila, supruga Mira, kćerke Dragana i Dejana s obiteljima.